Akademija uspešno odgovorila izazovima Čelsija

Na terenu fudbalskog kluba Lederhed odigrana su dva meča između fudbalera Akademije “Saša Ćurčić” i U17 tima Čelsija, a rezultat u pobedama bio je izjednačen.

Nikola Milenović Brodarac Sportifico

Nikola Milenović, kapiten akademije, izvodi korner | Foto: Dušan Mihajlović, Sportifico

U prvom meču trijumfovala je ekipa Akademije rezultatom 1:0. Prvih 30 minuta inicijativa je bila u potpunosti na njihovoj strani. Kontrolisali su posed lopte, odlično se kretali na protivničkoj polovini terena i naterali fudbalere Čelsija da se povuku i igraju defanzivnije. Inicijativa se isplatila te je Sergio Rivas, fudbaler Eden Prairie Soccer Cluba iz Minnesote, uspeo da zatrese mrežu rivala i dovede tim Akademije u vođstvo. Pri ovom, odlučujućem golu mu je asistirao Nikola Milenović, igrač Brodarca. Nikola je inače član Sportifico mreže a na ovom susretu nosio je i kapitensku traku.

U drugoj utakmici tim Čelsija revanširao se ekipi Akademije savladavši ih rezultatom 2:0. Akademija je ovoga puta na teren izašla u promenjenom, podmlađenom sastavu dok u redovima rivala nije bilo kadrovskih promena. Za fudbalere Čelsija to pak nije predstavljalo prepreku, iz minuta u minut delovali su sve svežije i uigranije. Mlađi, perspektivni tim Akademije nije se lako predavao. Pokušavali su da slome otpor rivala i preokrenu meč u svoju korist, ali im to ipak nije pošlo za rukom.