Upoznajte Sportifico članove

Aleksandar Petrović: UFK Studentski grad

Aleksandar Petrović ima 28 godina i igra zadnjeg veznog u UFK Studentski grad.

Sa Sportifico zajednicom podelio je svoj učinak sa devet utakmica iz prvog dela sezone. Odigrao je ukupno 736 minuta i zabeležio jedan gol i tri asistencije. Pored toga, imao je šest šuteva u okvir i devet van okvira gola, a uspešno je startovao na protivničke igrače 45 puta.

U utakmici odigranoj 3. septembra između ekipa UFK Studentski grad i FK 011 ovaj igrač, koji može da pokrije više pozicija u timu, proveo je svih 90 minuta u igri i jednom pogodio mrežu gostiju u pobedi studenata rezultatom 3:0.

Aleksandar Petrović UFK Studentski grad

Aleksandar Petrović na utakmici za svoj klub UFK Studentski grad | Foto: Privatna arhiva

Veoma zanimljiva utakmica odigrana je 25. septembra kada su snage odmerili FK Rekreativo 011 i UFK Studentski grad. Domaći su poveli i na odmor otišli sa golom prednosti, a gosti su na kraju uspeli da preokrenu rezultat i pobede 1:2. Aleksandar je na ovoj utakmici odigrao 90 minuta i upisao jednu asistenciju. Zanimljivo je da su gosti do preokreta došli nakon 3 poništena pogotka i sa dva igrača manje, golovima u 82. i 84. minutu.

Aleksandar je, zajedno sa saigračima iz UFK Studentski grad, postao deo Sportifico društvene mreže u septembru 2016. godine, a na mreži je pored svog učinka sa utakmica i treninga, podelio i veliki broj fotografija i detaljne opise kojima se predstavio svim fudbalerima i trenerima u okviru Sportifico zajednice.

Saigrači iz ekipe su njegove sportske atribute podržali 87 puta, a kao najvažniji atributi izdvajaju se: hrabrost, agresivnost, startovanje, srčanost, disciplina, brzina, izdržljivost i snaga.