Upoznajte Sportifico članove

Aleksandar Tamaš: FK Vojvodina Novo Miloševo

Aleksandar Tamaš ima 14 godina i igra na poziciji štopera u FK Vojvodina Novo Miloševo.

Sa Sportifico zajednicom podelio svoj učinak sa deset utakmica iz tri sezone. Aleksandar je u igri proveo 739 minuta i za to vreme postigao tri gola i šest asistencija. Pored toga, uputio je devet udaraca u okvir i pet udaraca van okvira gola, a tri puta je poneo epitet igrača utakmice.

Prva utakmica koju je podelio sa Sportifico zajednicom je susret između FK Sloboda Novi Kozarci i FK Vojvodina Novo Miloševo. Meč je završen bez pobednika (2:2), a Aleksandar je na ovoj utakmici debitovao za kadetsku ekipu i odigrao je svih 90 minuta sa igračima koji su stariji od njega, a imao je dva uspešna starta.

Aleksandar Tamaš FK Vojvodina Novo Miloševo

Aleksandar Tamaš na terenu svog kluba FK Vojvodina Novo Miloševo | Foto: Privatna arhiva

U utakmici odigranoj 29. oktobra 2016. godine njegova ekipa je nadigrala FK Delija Mokrin, i zasluženo trijumfovala rezultatom 7:2. Aleksandar je postigao dva pogotka iz sedam šuteva ka golu protivnika, jedan glavom a drugi nogom posle dobro izvedenih prekida. Pored toga, ubeležio je i jednu asistenciju u ubedljivoj pobedi njegove ekipe i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Početkom marta 2017. godine Aleksandar je, zajedno sa nekoliko saigrača iz ekipe, dobio poziv selekcije talentovanih igrača da odigra utakmicu u Beogradu, protiv ekipe FK Čukarički gde su imali priliku da se upoznaju i sa prvotimcima ovog kluba.

Aleksandar je postao deo Sportifico društvene mreže u novembru 2016. godine, a na mreži se povezao sa 137 fudbalera i trenera koji su njegove fudbalske atribute podržali 47 puta. Pored učinka sa utakmica, Aleksandar je sa Sportifico zajednicom podelio fotografije sa terena i veliki broj statusa sa treninga. Takođe, Aleksandar je jedan od najaktivnijih korisnika na Sportifico društvenoj mreži.