Upoznajte Sportifico Tim sezone

Aleksandar Tamaš: Štoper Sportifico Tima sezone

Odbranu Sportifico Tima sezone kompletirao je još jedan štoper, Aleksandar Tamaš (pogledajte njegov CV). Petnaestogodišnji fudbaler jedan je od najaktivnijih članova Sportifico mreže. Trenutno nastupa za OFK Kikinda, a pre toga je šest godina branio boje Vojvodine iz Novog Miloševa.

Upoznajte Aleksandra, štopera prvog Sportifico Tima sezone.

Aleksandar Tamaš: OFK Kikinda

Aleksandar Tamaš na terenu FK Vojvodina Novo Miloševo | Foto: Privatna arhiva

Svetsko prvenstvo 2010. godine bilo je prvo takmičenje koje je Aleksandar pratio i to ga je motivisalo da i on počne da trenira fudbal.

“Gledao sam našu reprezentaciju u grupnoj fazi, a kasnije i Ronalda i njegov Portugal. Oduševila me je njihova igra i odlučio sam da želim da se bavim fudbalom i pokušam da dostignem njihov nivo.”

Prvi korak ka ostvarenju snova napravio je u lokalnom klubu.

“Počeo sam da treniram u FK Vojvodina iz Novog Miloševa. Na početku sam igrao na poziciji napadača ali sam kasnije prešao u defanzivu.”

Promena pozicije pozitivno je uticala na njegov dalji razvoj.

“Sam sam osetio da mi više prija da igram na poziciji štopera i treneri su me podržali u tome. Pre tri godine sam prešao u odbranu, ali sam zahvaljući promeni pozicije svestran igrač.”

Fudbal je zavoleo zvog Ronalda, a zbog pozicije koju igra sada ima još jednog uzora.

“Ronaldo je pravi primer sportiste i u tom pogledu se ugledam na njega. Na mojoj poziciji idol mi je naš Nemanja Vidić koji je imao fantastičnu karijeru.”

Aleksandar ima visoke ciljeve, a ka ostvarenju istih ide sitnim ali sigurnim koracima.

“Najveći uspeh koji sam do sada ostvario je osvajanje trećeg mesta na tabeli Opštinske lige Kikinda u minuloj sezoni.”

Aleksandar Tamaš: OFK Kikinda

Aleksandar Tamaš i Dragoljub Srnić | Foto: Privatna arhiva

Prethodne sezone zahvaljući svojim dobrim partijama i zalaganju Aleksandar je dobio poziv da predstavlja selekciju talentovanih igrača za njegov uzrast. Tim povodom odigrali su i kontrolnu utakmicu protiv vršnjaka iz Čukaričkog. Tamaš i njegovi saigrači imali su priliku i da upoznaju prvotimce ovog superligaškog tima, što im je bila dodatna motivacija.

Posle sedam godina u lokalnom klubu, došlo je vreme za promene.

“Ove sezone prešao sam u redove OFK Kikinde koja igra Kvalitetnu ligu Vojvodine. Nadam se da ću imati pravu šansu da se dokažem i u višem rangu.”

Aleksandar je na Sportifico mreži od novembra prošle godine i do sada se povezao sa čak 325 fudbalera, fudbalerki i trenera koji su njegove atribute podržali 210 puta. Gotovo svakodnevno postavlja statuse sa treninga i utakmica i Sportifico je izuzetno ponosan što na mreži ima tako aktivnog člana. Nadamo se da će ga nagrada za mesto u Timu sezone dodatno motivisati da napreduje i ostvari svoje snove.