Asovi za decu igraju srcem

Beograd je položio ispit humanosti, nakon toga i Niš, a sada je na redu Novi Sad. “Asovi za decu” su pored svojih fudbalskih kvaliteta pokazali i ljudske, kada su zajedno sa svojim simpatizerima prikupili 120 hiljada evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Kliničkom centru u Nišu, a nakon toga i šest hiljada za ultrazvučni aparat u regionalnom Centru za veštačku i vantelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici u Užicu.

Asovi za decu zovu: Odigraj srcem

Organizcija “Zajedno za život” iza sebe ima dve uspešne manifestacije

Na čelu sa Jovanom Simićem, humanitarna organizacija “Zajedno za život” je spremna za novu epizodu pod nazivom “Odigraj srcem” koja će se u utorak (8. maj u 18 časova) održati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

U ovom jedinstvenom fudbalskom prazniku će se sastati dva tima sa igračkim rosterima koji obećavaju odličan fudbal, ali pre svega pune tribine – na jednoj strani će se naći ekipa FIFPro-a, a na drugoj asovi FK Vojvodine koji su nosili boje ovog kluba poslednje tri decenije.

Novosadska publika će imati priliku da u crveno-belim dresovima vidi neke od najboljih igrača koji su ostavili jak pečat u Vojvodini – Milan Jovanović, Željko Brkić, Ljubiša Dunđerski, Ivica Francišković, te članovi šampionske generacije iz 1989. godine Ljubomir Vorkapić i Miroslav Tanjga su samo neki od aktera predstojećeg duela.

Asovi za decu zovu: Odigraj srcem

Milan Jovanović će predvoditi tim Vojvodine | Foto: Naegeli S.

“Jedva čekamo utakmicu. Nadam se da će nam navijači Vojvodine pomoći da sakupimo što više sredstava za lečenje dece. Odigrao sam mnogo velikih utakmica u karijeri i želim da i ovo bude jedna od tih”, poručio je nekadašnji reprezentativac Srbije, as Standarda i Liverpula, Milan Jovanović.

Protivnički tim će takođe izazvati talase ovacija, jer će Sindikat profesionalnih fudbalera predvoditi dvostruki osvajač Lige šampiona Dario Šimić, kao i nekadašnji fudbaler praške Sparte i varšavske Legije Mirko Poledica.

Ulaz za manifestaciju iznosiće 200 dinara, a karte će biti u prodaji na dan utakmice na biletarnicama stadiona Karađorđe. Kao i u dosadašnjim akcijama organizacije “Zajedno za život”, sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je Fondu za pomoć pri lečenju dece. Pomenuta organizacija Jovana Simića je jedna od retkih humanitarnih priča koja aktivno pomaže mališanima i njihovim porodicama u borbi sa opakim neprijateljem.

Sportifico tim je spreman za Novi Sad! Podržite svi “Zajedno za život”!