Bordo dame za napredak ženskog fudbala

SFK 2000 Sarajevo, najuspešniji ženski fudbalski kolektiv iz regiona, već godinama svojim primerom i organizacijom doprinosi napretku klupskog fudbala u Bosni i Hercegovini. Međutim, vrata “bordo dama” nisu otvorena samo talentovanim devojkama sa područja BIH, već i iz čitavog regiona.

Na osnovu izuzetnih odnosa koje tim, predvođen Samirom Hurem, ima sa klubovima iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske, mnoge devojke su put ka najjačim evropskim ligama upravo pronašle igrajući u Sarajevu.

Bordo dame za napredak ženskog fudbala

Organizacioni tim razvojnog projekta | Foto: Sportifico

Smatram da su dobri odnosi sa klubovima, ne samo iz Bosne i Hercegovine, jako važni za napredak ženskog fudbala uopšte i mi se kao klub od samog početka ponosimo time”, rekla nam je Samira Hurem, selektor nacionalne selekcije BIH i šef stručnog štaba SFK 2000 Sarajevo tokom posete Sportifico tima.

Tom prilikom, potpisan je ugovor sa Tanjom Jakšić, konsultantom za razvojne projekte, kojim se pokreće inicijativa za napredak ženskog fudbala.

Pokretači ovakvih projekata uglavnom su nacionalni fudbalski savezi ili ministarstva za sport, a potom klubovi realizuju ideje. Ono što SFK 2000 Sarajevo čini posebnim jeste što sami žele da pomognu i fudbalskom savezu i ženskim fudbalskim klubovima, ne samo u BiH. Time će doprineti sportu i položaju žena uopšte zbog čega se posebno radujem i čast mi je što sam deo ovakvog projekta”.

Bordo dame za napredak ženskog fudbala

Tanja Jakšić i Samira Hurem u prostorijama SFK 2000 Sarajevo | Foto: Sportifico

Kao i do sada, u svemu što rade, SFK 2000 Sarajevo ima veliku podršku FK Sarajevo čije su porodice deo.

Najveće rezultate na organizacionom nivou napravile smo kada smo postale deo institucije kakva je FK Sarajevo i izuzetno smo zahvalne što nas uprava kluba podržava i u ovako važnom projektu”, zaključila je Samira.

Ono što SFK 2000 Sarajevo radi za ženski fudbal na terenu, to Sportifico radi u digitalnom svetu. Od svog početka, znanjem i samom aplikacijom insistira se na promociji ženskog fudbala u regionu, zbog čega nam je čast što će se u kordinaciji jednog ovakvog projekta naći i predstavnik našeg tima – Ruža Ilić.

Često ističemo da smo u okviru svih svojih poslovnih procesa ženskom fudbalu posvećeni podjednako kao i muškom, što ćemo kao deo ovog projekta i u radu sa SFK 2000 Sarajevo još jednom potvrditi. Verujemo u ideju, tim koji stoji iza nje i da svojom ekspertizom možemo da budemo veliko pojačanje”, istakla je Ruža Ilić.