Čedomir Bumbić: Talentovani napadač u poseti Sportifico timu

Čedomir Bumbić ima 17 godina i igra na poziciji napadača u FK Austria Wien. Trenutno se nalazi u Srbiji gde individualno trenira, te je izdvojio vremena da poseti Sportifico.

Čedomir je rođen u Austriji i od svoje osme godine trenira fudbal. Njegov prvi klub, za koji je nastupao četiri godine, bio je SV Srbija 08 (nakon fuzije Kaiserebersdorf-Srbija 08). Kao najbolji strelac ekipe, vrlo brzo privukao je pažnju skauta FK Austria Wien koji su ga želeli u svojim redovima.

Talentovani fudbaler, poreklom iz Republike Srpske, nije mogao da odbije ponudu ovog superligaškog kluba te već četvrtu sezonu nosi njihov dres. Mnogobrojni trofeji i individualne nagrade koje je osvojio kao njihov igrač dokaz su da je ta odluka bila prava.

Jedinica u školi – nema utakmice

Svi igrači omladinskog pogona FK Austria pohađaju istu školu i treneri prate njihovo obrazovanje i uspeh. Čedomir je uspevao da uskladi obaveze, te je bio i dobar učenik, ali to nije bio slučaj sa svim njegovim saigračima. Jedan od najboljih pojedinaca dobio je jedinicu pred najvažniju utakmicu u prvenstvu, a treneri su pokazali doslednost i nisu mu dozvoli da igra dok tu ocenu ne popravi.

Po dolasku u Srbiju, najpre se uputio u Aleksandrovac gde ga je sedam dana individualno trenirao Rade Ivaljanin, nekadašnji fudbaler OFK Beograda. Pored stručnosti srpskih trenera, ono što ga je oduševilo jeste odnos prema igračima.

Čedomir Bumbić: FK Austria Wien

Čedomir Bumbić i Miloš Erić, osnivač Sportifico društvene mreže | Foto: Sportifico

Iako u svom klubu u Beču ima izvanredne uslove za rad, odnos sa trenerima je strogo profesionalan. Tek je sada otkrio koliko mu prija najpre da komunicira na maternjem jeziku, a potom i koliko znači kada se trener ne bavi samo taktikom već brine o igraču u potpunosti.

Uprkos mnogobrojnim uspesima, Čedomir smatra da je pred njim još uvek dug i naporan put do ostvarenja cilja i uspešne karijere, a jedini način da sve to ostvari su naporan rad, trud i ulaganje u sebe.

Sportifico tim je imao čast da upozna i ugosti Čedomira, a izuzetno smo ponosni da na mreži imamo još jednog talentovanog i ambicioznog fudbalera poput njega.