ČETVRT MILIONA APLAUZA ZA NAŠE ŠAMPIONE!

PREKO 260.000 aplauza podrške prikupili su fudbaleri, fudbalerke i trener koji su pobedili u ovogodišnjem takmičenju adidas Tim sezone Sportifico talenata! Ovaj impresivan broj gotovo je pet puta veći od broja glasova koji je ceo tim imao prošle godine, u prvom izdanju našeg, sada već tradicionalnog, nadmetanja.

Četvrt miliona aplauza za naše šampione

Zaslužene nagrade za naše pobednike | Foto: Sportifico

Pritom, tokom mesec i po dana, koliko je trajalo takmičenje, ukupno je skupljeno oko 400.000 aplauza. Reč je o jedinstvenoj sportskoj reakciji na Sportifico aplikaciji, pomoću koje učesnici mogu da izbore mesto u Timu sezone. Formacija idealnog tima je 4-2-3-1, a pobednici su oni koji su na svojoj poziciji nadmašili konkurenciju po broju aplauza/glasova.

Pobednički sastav adidas Tim sezone

golman – Goran Stojadinović, FK Jednota Šid,
levi bek – Daniela Kuhut ŽFK Sloga Zemun,
štoperi Petar Ristić FK Brodarac Beograd, Sanja Vukobratović ŽFK Heroj Polet Beograd,
desni bek – Sanja Savić ŽFK Heroj Polet Beograd,
centralni vezni – Anđela Marković ŽFK Spartak Subotica, Aleksandra Grujić ŽFK Heroj Polet Beograd,
levi ofanzivni vezni – Hakija Račić FK Zlatar Nova Varoš,
prednji vezni – Nikola Krivokapić FK Budućnost Podgorica,
desni ofanzivni vezni – Nenad Krivokapić FK Budućnost Podgorica,
napadač Jovana Radulović ŽFK Rad Beograd,
trener – Dejan Ćosić FK Jednota Šid.

Posebna nagrada dodeljena je Luki Blagojeviću iz FK “Jednota” Šid koji nije uspeo da izbori mesto u Timu sezone na svojoj poziciji, ali je do kraja takmičenja imao najveći broj aplauza.

Četvrt miliona aplauza za naše šampione

Proslavljamo uspešno završeno takmičenje | Foto: Sportifico

Takmičenje je bilo izuzetno uzbudljivo, o čemu govore i brojke. Iz nedelje u nedelju je raslo interesovanje, ali je sve proteklo u fer-plej borbi i sportskom duhu. Četvrt miliona aplauza nas je sve prijatno iznenadilo, što pokazuje da mladi i nedovoljno afirmisani fudbaleri izuzetno dobro prihvataju sportsku društvenu mrežu Sportifico, jer im pružaju mogućnost da pokažu svoje uspehe i rezultate na terenu, sportsku biografiju, i da se povežu sa drugim sportistima u Srbiji i regionu – rekao je Miloš Erić, osnivač Sportifico društvene mreže, na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja je upriličena na stadionu FK Čukarički, uz prisustvo nekolicine prvotimaca srpskog superligaša.

Takmičenje je specifično po tome što više od pola tima čine dame, čak šest, dok su se u najboljih jedanaest našla i dva brata, Nenad i Nikola Krivokapić iz podgoričke Budućnosti.

Mehanizam takmičenja je veoma jednostavan. Korisnici svoje statuse sa utakmica, uz ličnu statistiku, dele na društvenim mrežama, kao i sa svojim kontaktima. Klikom na link koji podele, otvara se sportska biografija u okviru koje svako “aplauzom“ može da da glas – porodica, prijatelji, poznanici. Ta jednostavnost je i uticala na ovako dobre rezultate – istakla je Ruža Ilić, koordinator takmičenja i fudbalski sudija.

Podršku takmičenju dali su brojni asovi fudbala, među kojima se ističe legendarni as Dejan Stanković, FK Čukarički, zatim naši popularni jutjuberi (Ana Lazarević, Nikola Milošević Đota) gejmeri (Bogdan Lalović Serbian Games BL), Strahinja Ćalović (Aca Informacija), i drugi ljubitelji fudbala.

Četvrt miliona aplauza za naše šampione

Pobednici su, pored ostalih nagrada, dobili najkvalitetnije adidas kopačke | Foto: Sportifico

Posebno smo zahvalni kompaniji adidas Srbija, koja se pobrinula da naši talentovani sportisti budu adekvatno nagrađeni u vidu sportske opreme koju su dobili tokom takmičenja. Reč je o fudbalskim Telstar loptama, vrednim kopačkama, majicama i sportskim torbama. Klinci su bili time oduševljeni i nadamo se da će im ovo biti podstrek da nastave još bolje i jače da treniraju sport koji najviše vole – poručio je Erić.

Sportifico društvena mreža nastavlja da podržava talentovane sportiste sa ciljem da im omogućimo da se što bolje predstave i na pravi način izgrade svoju karijeru.