Crveno-bele devojčice osvojile Zagreb

„Radimo, treniramo, uživamo i stvaramo nove šampione“, ukratko, sa ponosom, je član Sportifico društvene mreže Marina Petković objavila rezultat svojih igračica na nedavno završenom turniru u Zagrebu.

Devojčice Crvene zvezde dokazale su na prestižnom turniru „Agram 2018“  da u beogradskom klubu ne moraju da strahuju za budućnost – fudbalerke do 13 godina su u žestokoj konkurenciji stigle do najsjajnijeg odličja u prestonici Hrvatske!

„Turnir u Zagrebu je jedan od najjačih u regionu u svim kategorijama. Devojčice su napravile ogroman uspeh. Ovo im je drugi međunarodni turnir i na oba su osvojile prvo mesto. Meni lično nije toliko važno prvo mesto, već saznanje da se u Omladinskoj školi ŽFK Crvena zvezda dobro radi i da je ovo nagrada za pravi trud i rad“, govori za Sportifico kormilarka „crveno-belih“ Marina Petković.

Crveno-bele devojčice osvojile Zagreb

Trofej koji su osvojile fudbalerke Crvene zvezde u Zagrebu| Foto: Privatna arhiva

Na putu ka trofeju ekipa Crvene zvezde je morala da odigra četiri utakmice – prvo mesto u grupi je obezbeđeno posle remija sa Ferencvarošem (1:1), odnosno nakon odlične igre i ubedljive pobede protiv domaćina Agrama II (5:0). U polufinalu je usledio novi okršaj sa Mađaricama i ovoga puta ples crveno-belih devojčica – igračice Ferencvaroša nisu uspele da isprate korak talentovanih Beograđanki i bilo je 3:0. Veliko finale je predstavljalo i duel protiv prve ekipe Agrama, pa nošene entuzijazmom iz prethodnih duela i nespornim kvalitetom, igračice Marine Petković su trijumfovale 2:0 i pohrlile ka peharu.

„Već treću godinu zaredom učestvujemo sa nekom od selekcije. Imala sam veliku želju da barem sa jednom od naše dve ekipe nešto značajno uradim. Mnogo mi je žao što starija ekipa, devojčice do 15 godina, nisu ušle u finale (na kraju osvojile četvrto mesto)“, dodaje Petkovićeva.

Pored dobrog fudbala koji je ispraćen od strane širokog auditorijuma, turnir je imao i druge vrednosti – čak četiri generacije (seniorke, U17, U15, U13) su igrale u Zagrebu. Uz klubove iz Srbije i Hrvatske, nastupali su predstavnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Austrije…

„Ovo je pre svega jedno veliko iskustvo za sve devojke i devojčice. Imale su priliku da vide gde su u odnosu na vršnjakinje iz regiona, ali i da sklope nova prijateljstva i da se lepo druže bez ozira na rezultate. Turnir je bio pun pogodak i u narednom periodu imamo planove za još nekoliko sličnih. Sve je to u interesu da se što bolje pripremimo za završnicu Razvojne lige Srbije, kao i jedan veliki turnir koji nas čeka na leto“, jasna je Marina Petković.

Crveno-bele devojčice osvojile Zagreb

Trener Marina Petković i fudbalerka Nina Matejić sa priznanjima iz Zagreba | Foto: Privatna arhiva

Ona je za kraj otkrila i šta čeka njene izabranice – zlatne devojčice iz Zagreba će se takmičiti u konkurenciji dečaka, a starije, do 15 godina, imaju brojne izazove.

„Nastavak prvenstva očekujemo u drugoj polovini marta. Ekipa do 13 godina igra Fair play ligu, a devojčice do 15 godina nastupaju u Fair Play ligi i Razvojnoj ligi Fudbalskog saveza Beograda. Oba tima preko zime igraju lige u balonima (Minimaxi i Fairplay), dok je u februaru planiran domaći turnir, a u martu smo pozvani u Sloveniju i verovatno ćemo ići sa oba tima.“

Inače, pored timskog odličja Crvene zvezde U-13, talentovana Nina Matejić  je nagrađena i individualno za najubojitijeg strelca i najbolju igračicu na nedavno završenom turniru „Agram 2018.“