Da li ste znali?

Dalibor ‘Dali’ Savić: IF Brommapojkarna

Dalibor „Dali“ Savic, trener sa UEFA Pro licencom poreklom iz Srbije, u Švedskoj stvara igrače za Čelzi, Sanderlend, Bajern, Groningen i mnoge druge evropske klubove.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri u Švedskoj, radio je u 7 klubova, a veliki uticaj imao je i na selekciju Fudbalskog Saveza grada Stokholma, radeći kao trener sa igračima rođenim ’94/’95 godine.

Zajedno sa još jednim trenerom poreklom iz Srbije, Milošem Ćirićem, trenutno radi sa omladinskom i mladom selekcijom fudbalskog kluba IF Brommapojkarna, odakle je čak 14 igrača deo neke nacionalne reprezentacije Švedske.

Dalibor se Sportifico zajednici pridružio početkom godine tako što je poslao svoju trenersku biografiju sa svim diplomama i licencama koje pokazuju koliko srpski stručnjak radi na sebi i usavršava svoje fudbalsko znanje.

Mnogi mediji, uključujući i Sportski žurnal (zvanična stranica), predstavili su izuzetan rezultat koji Dalibor postiže opisujući ga kao stručnjaka koji spaja „balkansku kreativnost sa švedskom strukturom“.

Dalibor je sa trenerima i igračima na Sportifico društvenoj mreži podelio učinak njegove ekipe iz poslednje tri sezone u kojima su ostvarili impresivan rezultat: 51 pobedu, 8 nerešenih i 9 poraza uz gol razliku 209:71.