Upoznajte adidas Tim sezone Sportifico talenata

Daniela Kuhut – Buduća reprezentativka

Treniraš fudbal? Pridruži nam se OVDE!

Dok nacionalni tim Srbije, ali i brojni domaći fudbalski klubovi, muku muče sa pozicijom desnog beka, u ženskoj konkurenciji je sasvim drugačija situacija. Veliki je broj talentovanih fudbalerki koje konkurišu za ovo mesto u nacionalnom timu, kako u fudbalu, tako i u futsalu. Među njima je i 20-godišnja Daniela Kuhut, igračica ŽFK Sloga Radnički iz Zemuna koja je izborila mesto u adidas Timu sezone Sportifico talenata.

Daniela Kuhut

Daniela u akciji | Foto: Privatna arhiva

Daniela je osvojila preko 9.000 aplauza u takmičenju i suvereno je među svim članovima mreže zauzela prvo mesto na poziciji levog beka. Mesto u “idealnih 11” zaslužila je time što je često postavljala statuse sa utakmica i povezala se sa brojnim igračima i trenerima. Uz dobre igre i rezultate, rasla je i njena popularnost.

“Nagrada mi mnogo znači i a naročito to što sam se kao bek našla u Timu sezone. Pratila sam prošlogodišnje takmičenje i privuklo mi je pažnju to da su se i devojke takmičile pa sam poželela da učestvujem i ja. Mnogo ljudi mi je pomoglo time što su izdvajali nekoliko minuta svog vremena, ali najviše su se aktivirali oko toga moji najbliži prijatelji koji su pozivali i svoje prijatelje da glasaju za mene i daju mi aplauze”, kaže Daniela.

Rođena je u Moldaviji u gradu Soroka, u nekadašnjem delu SSSR-a. Međutim, detinjstvo je provela u Moskvi sa mamom i bratom.

“Fudbal sam počela da igram još u školskom dvorištu sa bratom i decom iz kraja, ali sam počela da treniram tek u petom razredu. Te prve fudbalske korake sam napravila na različitim igralištima uz brata, pošto je on bio golman i voleo je da me vodi sa sobom. Od 2009. sam u Srbiji.”

Da ima moć da poželi bilo koju želju, to bi opet bilo vezano za njen omiljeni sport.

“Poželela bih da se ostvarim i uspem kao fudbalerka, a kada me noge ne budu više slušale da prenosim svoje znanje i iskustvo na mlade nade ove države.”

Trčanje kao druga ljubav

Učestvovala sam na Beogradskom maratonu i sa Hemijskom školom prošle godine osvojila sam prvo mesto u štafetnoj trci mešovitih ekipa. Na školskom opštinskom takmičenju u trčanju sam pobeđivala u trci na 800 metara. Nadam se da ću uspeti uskoro da istrčim i polumaraton, i to za manje od dva sata”, kaže Kuhut.

Škola joj je uvek bila važna. Zato Kuhut sa uspehom studira na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, gde završava prvu godinu.

Daniela Kuhut

Daniela sa fakultetskim futsal timom beleži sjajne rezultate | Foto: Privatna arhiva

“To je fakultet koji mi omogućava da spojim ljubav prema sportu i da napredujem i na teoretskom planu, da naučim jako vredne i važne stvari. Program je odličan, ali moram da istaknem da mi je omiljeni profesor Bojan Leontijević, koji predaje teoriju i praksu fudbala.”

Omiljena fudbalerka joj je Aleks Morgan, a fudbaleri Ronaldinjo i Kristiano Ronaldo.

“To su pravi mađioničari. Ipak, kod nas mi je omiljen Nemanja Vidić, jer je bio neustrašiv, mnogo je radio na sebi, davao je sve za tim, igrao je srcem, i bio je uzor mnogim odbrambenim igračima, pa i meni”, zaključuje Danijela, koju uskoro očekuje i debitantski nastup za reprezentaciju Srbije u futsalu.