Da li ste znali?

Danijela Kuhut: Sprinter po desnom boku

Danijela Kuhut ima 19 godina, igra na poziciji desnog beka u ŽFK Sloga Radnički iz Zemuna i deo je Sportifico zajednice.

Danijela je na Sportifico mreži podelila šest statusa sa utakmica i povezala se sa 46 igrača i trenera. Njeni atributi podržani su čak 194 puta među kojima se ističe dodavanje, agresivnost, timski rad i brzina.

Danijela Kuhut: ŽFK Sloga Radnički Zemun

Danijela Kuhut sa peharom osvojenim u Kupu | Foto: Privatna arhiva

Prvi klub za koji je Danijela nastupala bio je ŽFK Obilić, a tek nedavno, u februaru ove godine, prešla je u Slogu. Sa Obilićem je uspela da osvoji Prvu ligu Srbije i izbori plasman u Super ligu, kao i da podigne trofej Kupa FS Beograda.

Pored statusa sa utakmica i istorije karijere, ova devetnaestogodišnja fudbalerka sa članovima Sportifico zajednice podelila je i nekoliko svojih dostignuća, kako u fudbalu tako i u atletici.

Ove godine učestvovala je po prvi put na Beogradskom maratonu i sa svojom Hemijskom školom osvojila prvo mesto u štafetnoj trci mešovitih ekipa, a uskoro ih očekuje i dodela medalja u Skupštini grada Beograda. Ova trka nadahnula je Danijelu, pa je najavila da će se sledeće godine oprobati i u polumaratonu, koji će pokušati da istrči za manje od dva sata.

Danijela Kuhut: ŽFK Sloga Radnički Zemun

Danijela Kuhut na Beogradskom maratonu | Foto: Privatna arhiva

Samo nekoliko dana nakon maratona osvojila je još jednu medalju. Na školskom opštinskom takmičenju pobedila je u trci na 800 metara, kroz cilj je prošla za 2 minuta i 35 sekundi. Zanimljivo je da je daleko iza sebe ostavila predstavnicu Trinaeste beogradske gimnazije koja se inače bavi atletikom. Ovom pobedom izborila je i učešće na gradskom takmičenju, a tu trku je završila kao četvrta u konkurenciji 16 devojaka.

Pored atletike, Danijela je već tri godine i u školskoj fudbalskoj ekipi čiji je i kapiten. Na Sportifico mreži zabeležila je i dostignuće sa ovim timom. Već tri godine zaredom neprikosnoveni su na opštinskom takmičenju, ali im zlatno odličje na gradskom konstantno izmiče.

Danijela je devojka koja diše za sport, uživa u nadmetanju kako na stazi tako i na travnatom terenu. Nadamo se da će Sportifico zajednica i u budućnosti uživati u njenim statusima i dostignućima.