Upoznajte Sportifico članove

Dejan Simić: OFK Beograd

Dejan Simić ima 38 godina i trener je mlađih kadeta u OFK Beograd.


Dejan je sa Sportifico zajednicom podelio učinak ekipe sa šest utakmica koje su odigrane u jesenjoj polusezoni u okviru Lige mlađih kadeta grupa A. Na tih šest mečeva njegova ekipa nije bila poražena, zabeleživši skor od četiri pobede i dve nerešene utakmice uz gol razliku 24:2.

Ovaj trener iz Beograda poseduje UEFA A licencu i vodi selekciju mlađih kadeta (dečaci rođeni 2001. godine) u fudbalskom klubu OFK Beograd koja trenutno zauzima treće mesto na tabeli sa 34 boda, šest manje od prvoplasirane ekipe FK Crvena zvezda.

Uprkos teškim uslovima za rad koji vladaju u domaćem fudbalu, Dejan je odoleo brojnim ponudama iz inostranstva koje stižu trenerima koji odlično rade svoj posao i odlučio da ovu generaciju izuzetnih momaka koje trenira izvede na pravi put, da postanu dobri ljudi, pa tek onda fudbaleri. Njihova povezanost i odnos prema igri i timu vide se kroz podatak da su postigli najviše golova 57, a uz prvoplasiranu ekipu primili najmanje golova od svih ekipa – samo pet.

Potvrdu dobrog rada na treninzima i opravdanog optimizma za prvo mesto na tabeli dobili su u decembru 2016. godine, kada su osvojili pripremni turnir Lokomotiva 2016. U finalu su bili bolji rival od FK Bežanija i zasluženo trijumfovali rezultatom 2:0. Golovi odluke su pali u 2. i 7. minutu, a strelci su bili Kovačević i Jovković.

Zanimljivost po kojoj je Dejan Simić prepoznatljiv među akterima u omladinskom fudbalu je čuvena pesmica koju su pre svake utakmice tada petlići njegovog prethodnog kluba, FK Cukaricki, pevali zagljeni sa trenerom ispred svoje klupe. Duh zajedništva može da se oseti u svakom timu koji je Dejan vodio, a o čemu svedoči ovaj zanimljiv podatak iz kluba sa Banovog Brda FK Čukarički.

Dejan je zajedno sa celom ekipom OFK Beograda postao član Sportifico društvene mreže u septembru 2016. godine i tako se pridružio jedinstvenom sportskom okruženju koje pruža mogućnost da se trenuci iz sportske karijere podele sa celom sportskom zajednicom.

Na Sportifico mreži on je podržao igračima one atribute za koje smatra da su kod određenog igrača razvijeni, kako bi oni imali realnu sliku svojih sposobnosti. Kako vreme prolazi Dejan ima mogućnost da podrži nove atribute koje u međuvremenu igrač razvije, ali i da povuče podršku ukoliko se ispostavi da određeni igrač ne napreduje dovoljno.

Na ovaj način Dejan motiviše igrače da se još više trude na treninzima i prate svoj napredak na Sportifico društvenoj mreži. Isto tako, igrači su podržali njevoge atribute 83 puta, a kao njegove najveće prednosti izdvajaju se: posvećenost, motivacija, komunikativnost i disciplina.