Deki5 – Početak tradicije

“Najlepših nedelju dana u mom životu! Tek se završilo, a ja želim opet na kamp. Uživala sam, trenirala, upoznala mnogo novih drugara i drugarica i ostvarila svoje snove – upoznala sam Dejana Stankovića. Jedva čekam sledeću godinu!”

Deki5

Anđela i Deki Stanković | Foto: Deki5

Anđela Marković, mlada fudbalerka subotičkog Spartaka član Sportifico mreže, jedna je od preko 350 talentovanih devojčica i dečaka koji su učestvovali na prvom kampu Deki5. Njene reči dokaz su da legendarni fudbaler reprezentacije Srbije čini pravu stvar za fudbal, a Sportifico tim je sa zadovoljstvom posetio kamp i uverio se u to.

Kamp je održan u tri smene po nedelju dana. Pored treninga, za učesnike je bio organizovan niz edukacija ali i zabavnih aktivnosti. Prisustvovali smo predavanju o ishrani koje je bilo na pravi način prilagođeno njihovom uzrastu. U prilog tome govori i veliki broj pitanja koja su učesnici postavili kada je ishrana u pitanju.

Stanković je veliku pažnju posvetio i odabiru trenera. Sa mladim fudbalskim nadama radili su odabrani stručnjaci i veliki broj demonstratora, a to su uglavnom bili studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Koliko je Deki imao uticaja i na terenu i van njega, govori i veliki broj poznatih fudbalera koji su podržali njegov kamp. Putem videa, sreću su mu poželele zvezde poput Zlatana Ibrahimovića, Veslija Snajdera, Havijera Zanetija, Nemanje Matića, Maura Ikardija i mnogih drugih.

Deki5

Svi učesnici želeli su da postave pitanje Siniši Mihajloviću | Foto: Sportifico

Pored toga, mališane na kampu iznenadili su svojom posetom i Marko Materaci, Kristijan Kivu, Saša Ilić, Milica Mandić, Nenad Milijaš a tokom Sportifico posete gost je bio i Siniša Mihajlović.

Bivši srpski internacionalac i fudbalski trener stigao je na Zlatibor i odmah se uputio na popodnevni trening. Učesnici kampa nisu znali za njegov dolazak pa je oduševljenje i iznenađenje na njihovim licima bilo i više nego očigledno.

Siniša je iskoristio priliku da ih pozdravi i poželi svima uspešnu karijeru, a potom se fotografisao sa svakom grupom. Nekoliko trenutaka kasnije na licu mesta uverili smo se koliko je kamp dobro organizovan čak i u nepredviđenim okolnostima.

Deki5

Dobar fudbal i još bolja zabava | Foto: Deki5

Snažni pljusak prekinuo je trening, a u roku od pet minuta sva deca bila su smeštena u autobuse, oprema sklonjena sa terena i sve je bilo spremno za povratak u hotel.

Po povratku, Anđela nam je prenela svoje utiske.

“Povredila sam se pa nisam smela danas da treniram i to mi je iskreno najteže palo. Otišla sam ipak na trening i kad sam ugledala Sinišu morala sam tri puta da protrljam oči. Neizmerna sreća da uz Dekija imamo priliku da upoznamo i sa Sinišom, da se slikamo, zagrlimo ih i učimo od njih!”

Kao i učesnici kampa i Sportifico jedva čeka sledeću godinu i novi kamp Deki5!

Uskoro na Sportifico i ekskluzivni intervju sa Dejanom Stankovićem, ne propustite!