Upoznajte Sportifico Tim sezone

Dimitrije Sibinović: Štoper Sportifico Tima sezone

Na štoperskim pozicijama u Sportifico Timu sezone nalaze se dva igrača koji su među prvima postali članovi mreže, Aleksandar Tamaš i Dimitrije Sibinović. Dimitrije (pogledajte njegov CV), fudbaler FK Car Lazara iz Kruševca, je tokom takmičenja zaradio preko 400 apluza na svom CV-u i izborio mesto u idealnoj postavi.

Upoznajte Dimitrija, štopera prvog Sportifico Tim sezone.

Fudbalom je počeo da se bavi kada je imao 10 godina, a prvi klub za koji je igrao bio je OFK Morava iz Ćićevca. Iako nisu imali takmičarskih utakmica, učestvovali su na mnogim turnirima.

“Prvu medalju osvojio sam na turniru čiji smo bili domaćin, a najdraži uspeh mi je četvrto mesto sa turnira u Kragujevcu. Učestvovale su ekipe iz cele Srbije i za nas je bio veliki uspeh boriti se za medalju. U meču za treće mesto izgubili smo posle izvođenja penala, ali smo bili ponosni na ono što smo postigli.”

Dimitrije Sibinović: FK Car Lazar

Dimitrije Sibinović u timu FK Kruševac | Foto: Privatna arhiva

Dimitrije je proveo dve godine u FK Morava, a onda je odlučio da promeni klub. Stadion FK Kruševca mu je bio blizu pa se odlučio da zaigra za njih.

“Nisam morao da brinem o prevozu, mogao sam da se posvetim radu na sebi i unapređenju svoje tehnike. Bilo mi je teško u početku da se prilagodim, ali su treneri bili sjajni, saigrači su me lepo prihvatili i vrlo brzo sam se navikao.”

U novom klubu konačno je dobio priliku da igra i zvanične takmičarske utakmice.

“Minule sezone igrali smo Ligu petlića FS Regiona istočne Srbije. Bili smo odlični čitave sezone, dobro smo se uigrali i na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli.”

Kako bi mogao da igra sa svojim vršnjacima, Dimitrije je početkom ove sezone prešao u FK Car Lazar sa kojim FK Kruševac blisko sarađuje.

“Poznajem gotovo sve igrače i to mi je znatno olakšalo proces prilagođavanja. Treneri su odlični, radimo vrlo ozbiljno i postavili smo visoke ciljeve za ovu sezonu – osvajanje Pionirske lige FS RIS i plasman u viši rang.”

Iako sada igra štopera, četrnaestogodišnji Kruševljanin nije od početka imao defanzivnu ulogu.

Dimitrije Sibinović: FK Car Lazar

Dimitrije Sibinović sa kapitenskom trakom | Foto: Privatna arhiva

“Trener Saša Milosavljević me je prebacio na štopersku poziciju kako bih ispunio svoj potencijal. Često gledam snimke Serhia Ramosa i Nemanje Vidića. Vidić mi je ujedno i uzor, njegova neustrašivost me oduševljava i težim da jednoga dana budem kao on.”

Dimitrije je jedan od prvih članova Sportifico mreže i već godinu dana beleži svoju statistiku sa utakmica i gradi CV.

“Napravio sam profil na Sportifico mreži jer smatram da mi to može pomoći da unapredim svoju karijeru. Znači mi da pratim svoj učinak tokom sezone, i iz sezone u sezonu jer tako mogu da uočim nedostatke na kojima moram da radim.”

Tokom takmičenja za Tim sezone pored Aleksandra Tamaša bio je štoper sa najviše aplauza.

“Mnogo mi znači podrška u vidu aplauza koju sada možemo da dobijemo kada podelimo svoje statuse. Sada za moje uspehe znaju drugari, rodbina a naravno i treneri. Učestvovao sam u glasanju za Tim sezone profesionalaca i oduševio sam se kada sam video da se i mi možemo naći u idelnih 11 na Sportifico mreži.”

Sportifico Tim je imao priliku i da upozna Dimitrija tokom posete njegovom klubu. On je tada nosio kapitensku traku i pored igračkih pokazao i svoje liderske sposobnosti. Nadamo se da će jednoga dana baš kao i njegov idol Nemanja Vidić biti kapiten i stub odbrane nekog velikog kluba.