Diplomski rad Aleksandra Đuričića

UFK Studentski grad plasirao se protekle sezone u viši rang – Prvu beogradsku ligu. Studente je karakterisala dobra atmosfera u ekipi i hemija između mladih nada i iskusnijih igrača, a jedan od njih je i član Sportifico mreže Aleksandar Đuričić.

Aleksandar Đuričić: UFK Studentski grad

Aleksandar Đuričić, napadač UFK Studentskog grada | Foto: Privatna arhiva

Tridesetogodišnji napadač karijeru je započeo u Partizanu. Prošao je njihovu omladinsku školu, gde je radio pod nadzorom Nikice Klinčarskog. Iako je obeležen kao veliki talenat, povrede su ga sprečile da zaigra za prvi tim crno-belih.

Kada je napustio Humsku, najpre je otišao u FK Novi Beograd a potom u IMT, Voždovac, Teleoptik.. Nakon duže pauze zbog povrede, na poziv svog druga pre tri godine došao je u UFK Studentski grad i tu stekao svoju fudbalsku porodicu.

Nakon tri godine, u minuloj sezoni svojim navijačima priredili su veliku radost. U poslednjem kolu su u derbiju protiv BUSK-a slavili sa čak 4:0 i na najbolji način potvrdili plasman iz Međuopštinske u Prvu beogradsku ligu.

Pored fudbala, Aleksandar je od 2010. godine član Fudbalskog saveza Beograda i Srbije kao licencirani sudija. Iza sebe ima preko 100 utakmica kao glavni ili pomoćni sudija u beogradskim seniorskim ligama.

Koliko je posvećen sportu govori i to da je završio i kurs za fitnes instruktora na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, te pomaže fudbalerima u individualnoj pripremi.

Aleksandrova posvećenost sportu predstavlja inspiraciju i Sportifico je ponosan što na mreži ima takvog sportistu!