Da li ste znali?

Đorđe Đorđević: Mlada nada Reala sa Nišave

Đorđe Đorđević ima 16 godina, igra na poziciji desnog beka u FK Radnički iz Niša i član je Sportifico zajednice.

Đorđe Đorđević: FK Radnički Niš

Đorđe Đorđević u dresu Crvene Zvezde Foto: Privatna arhiva

Kada je imao 11 godina roditelji su ga prijavili na kamp FK Crvena Zvezda na kom je i učestvovao u junu 2012. godine. Drugi po redu letnji kamp koji je održan na Zlatiboru okupio je preko 200 dečaka iz cele Srbije a Đorđe se istakao svojim talentom i dobio poziv da se priključi redovima crveno-belih. U Zvezdi je proveo godinu dana, sjajno se slagao sa saigračima, treneri su bili zadovoljni njegovim zalaganjem ali se ipak vratio u rodni Trstenik i tamo započeo svoju karijeru.

U FK Trstenik imao je pravu atmosferu i motivaciju za rad i napredak, što se odrazilo i na njegovu igru. Na utakmici gde su kao domaćini dočekali FK Jagodina Đorđe se posebno istakao pa su plavi odmah preuzeli konkretne korake i doveli ga u svoje redove.

U redovima superligaškog kluba najviše mu je prijao rad sa Slobodanom Žućom Miletićem, bivšim fudbalerom Partizana i Radničkog iz Niša. Upravo to bio je veliki razlog da Đorđe pored ponuda matičnog Trstenika, Kikera i Napretka odluči da mu baš Radnički iz Niša bude naredni korak u karijeri. Za njegov dolazak zalagao se čak i bivši as Crvene Zvezde, Dragiša Binić.

Iako još uvek nije zvanično član kluba sa Nišave, šesnaestogodišnji fudbaler vredno trenira sa ekipom i čeka šansu da obuče dres svog novog kluba. Trener Žuća čak mu je promenio i poziciju, ranije je igrao štopera a sada je zbog svoje visine i građe prešao na poziciju desnog beka.

Đorđe se ugleda na Nemanju Vidića i Branislava ivanovića, a sanja da jednoga dana ponovo obuče crveno-beli dres kao i da zaigra za nacionalni tim.