Sa terena

Fudbaleri FK Jasenica iz Smederevske Palanke na Sportifico mreži

Većina fudbalskih klubova iz Srbije, počela je sa pripremnim periodom za nastavak fudbalske sezone. Na poziv Marka Pavkovića, trenera fudbalskog kluba Jasenica, posetili smo Smederevsku Palanku i prisustvovali treningu kadetske selekcije.

Kadeti FK Jasenica na treningu

Istezanje fudbalera FK Jasenica na početku treninga, nakon što su se pridružili Sportifico mreži Foto: Ruža Ilić/Sportifico

Igrači do 17 godina FK Jasenica nastupaju u kadetskoj ligi Fudbalaskog saveza regiona Zapadne Srbije, grupa “Dunav”.

Neporaženi su posle 13 utakmica sa 12 pobeda i jednim nerešenim rezultatom.

Marko Pavković, inače fudbalski instrutkor Podunavskog okruga, nedavno je upisao kurs za dobijanje UEFA A licence. Ovaj podatak dovoljno govori o ozbiljnosti kluba pored Jasenice da oformi bazu stučnjaka koji će unapredrediti rad, kako sa mlađim kategorijama, tako i sa  svim fudbalerima u ovom regionu.

FK Jasenica Smederevska Palanka Sportifico onbording

Fudbaleri FK Jasenica iščekuju prezentaciju Sportifico društvene mreže Foto: Ruža Ilić/Sportifico

“Za mene je fudbal način života i trudim se da tu svoju posvećenost prenesem ovoj deci. San mi je da se jednog dana oprobam kao trener seniorske selekcije nakon uspešne karijere u radu sa mlađim kategorijama”, rekao nam je Marko posle prezentacije Sportifico društvene mreže održane u klupskim prostorijama.

Kadeti FK Jasenica, zajedno sa sa trenerom, pridružili su se sportskoj zajednici u okviru Sportifico društvene mreže koja je namenjena svim fudbalerima i trenerima. Tom prilikom oformili su jedinstvenu TeamMates grupu radi zakazivanja treninga i utakmica kao i olakšane komunikacije unutar tima.