Fudbalski savez Srbije nagradio najbolje

Fudbalski savez Srbije dodelio je priznanja najboljim i najperspektivnijim igračima, igračicama, trenerima i sudijama a među dobitnicima nagrada našla su se i dva člana Sportifico zajednice, Tanja Đapić i Nemanja Savić iz ŽFK Vojvodina.

Nemanja Savić i Tanja Đapić: ŽFK Vojvodina

Tanja Đapić i Nemanja Savić sa ostalim dobitnicima nagrada | Foto: www.fss.rs

Tanja Đapić je mlada golmanka ŽFK Vojvodina i reprezentacije Srbije, a 2016. je definitivno bila i više nego uspešna godina za nju. Nakon nagrada za najboljeg mladog golmana u izboru UEFA i najboljeg sportiste opštine Ruma, usledilo je i priznanje Fudbalskog saveza za najperspektivniju igračicu Srbije.

Iako još uvek nije punoletna, Tanja je prva uzdanica na golu ŽFK Vojvodina u Super ligi Srbije za žene kao i omladinske reprezentacije Srbije. Prošle godine dobila je priliku i da debituje za seniorski nacionalni tim na turniru u Mađarskoj. Srbija je u meču za treće mesto savladala domaćina, nakon boljeg izvođenja penala, rezultatom 4:2. U regularnom toku meča nije bilo golova, a Tanja je direktno doprinela pobedi sa dva odbranjena penala.

Priznanje za najboljeg trenera u ženskom fudbalu otišlo je u ruke šefa stručnog štaba ŽFK Vojvodina, Nemanje Savića. Mladi stručnjak predvodio je svoj tim do četvrtog mesta u Super ligi Srbije prethodne sezone a njegova ekipa, na čelu sa sedamnaestogodišnjom Tanjom Đapić, je najmlađa ekipa u ligi.

Sportifico tim čestita Tanji i Nemanji na zasluženim nagradama!