Golmanski put Milice Knežević

Na terenu se najbolje uči. Da li želite svoj fudbalski put da započnete kao golman, defanzivac, vezista ili napadač? Ponekad ne možete da se odlučite, dok sve ne probate. To će vam najbolje objasniti priča Milice Knežević. Ona se na svom Sportifico profilu nedavno pohvalila fotografijama u dresu reprezentacije Crne Gore, a nastupi za nacionalni tim potvrđuju da se radi o talentovanom golmanu ŽFK Mladost.

Kako na terenu, Milica uživa i na Sportificu…

“Odlično je imati mogućnost da se podele uspesi u karijeri, a može se pronaći i novi klub. Podrška drugih igrača na mreži je neverovatna. Mreža mi se mnogo sviđa”.

Kada je prvi put osetila ljubav prema lopti nadarena 17-godišnjakinja se opredelila da stane među stative, onda je sticajem okolnosti dobila priliku i da igra, ali na kraju se vratila golmanskim rukavicama.

“Pre pet godina sam počeka da treniram. Prve golmanske korake sam napravila u školi fudbala ‘Dadex’. Onda sam se prebacila u ŽFK Palma i tu sam počela da igram, međutim, na jednom turniru je bio potreban golman i stala sam na gol”.

Golmanski put Milice Knežević

Standardni je čuvar mreže omladinske reprezentacije Crne Gore | Foto: nfsbih.ba

Upravo je taj turnir pokazao Milici da ima potencijala za najodgovorniju poziciju u fudbalu.

“Imala sam nekoliko sjajnih odbrana, a i svidela sam se tadašnjem selektoru ženske reprezentacije. Sve se čudno desilo, iako nikada nisam ni pomislila da bih mogla uspeti kao golman”.

Kako je vreme prolazilo tako se Milica sve bolje snalazila i sa svega 15 godina važila za jednu od najboljih golmanki u celoj Crnoj Gori.

“Prvi put sam debitovala za omladinsku reprezentaciju kada sam imala 15 godina. Brzo sam se iz ŽFK Palma prebacila u ŽFK Mladost gde i sada nastupam”.

Milica Knežević ima san kao i svi mladi fudbaleri – da jednog dana zaigra za veliki inostrani klub. Ženski fudbal je u ekspanziji, dobija sve više na značaju, ali naša sagovornica, pored odličnih nastupa, čvrsto stoji na nogama.

Golmanski put Milice Knežević

Milica Knežević ima dobre uslove za napredak u ŽFK Mladost | Foto: Privatna arhiva

“Karijeru gradim polako, ali sigurno. Imam podršku roditelja, trenera koji mi je kao otac i odlične drugarice u klubu. Sve zavisi od mene, moje volje i upornosti, ali volela bih jedan dan da ostvarim svoj cilj i potpišem za neki veliki klub”, govori nam mlada Podgoričanka zadovoljna uslovima koje ima u trenutom klubu:

“Najmlađi smo tim u ligi, niko nema velika očekivanja, ali kod nas važi pravilo, a to je sloga i borbenost na terenu, čak i van njega. Imamo povoljne uslove za rad i svaki dan napredujemo”.

Milica nam je otkrila da je putem Sportifica već uspela da se poveže i sa nekoliko koleginica iz regiona.

“Sportifico koriste mnogi fudbaleri i treneri. Može mnogo da pomogne, jer razmenjujemo savete, dajemo jedni drugima podršku i tako na neki način sebe poboljšavamo”.

Mirna, staložena i izuzetno talentovana, Milica Knežević se vodi smernicama prema vratima za koja veruje da će joj otvoriti put ka snovima.