Grizman za Sportifico: Želim samo da uživam u fudbalu

“Ne razmišljam o povredi, ne opterećujem se pritiscima, želim samo da igram”, rekao je na početku razgovora za Sportifico raspoloženi Antoan Grizman, prva zvezda Atletiko Madrida.

Grizman za Sportifico

Francuski tim pred meč sa Danskom | Foto: www.fff.fr

Iako su sa drugoplasiranom Danskom odigrali bez golova, Francuzi eliminacionu fazu Svetskog prvenstva nastavljaju kao pobednici jer su grupu završili na prvom mestu, bez poraza.

Obe ekipe su igrale jako loše, bez preterane želje za pobedom što je dovelo do toga da ih publika na Lužnjiki stadionu izviždi, ali to nije uticalo na Grizmanov duh.

“Hoću da proslavim sa porodicom to što idemo dalje i da odmoran sačekam narednu utakmicu.”

Prvi veliki derbi u nastavku Mundijala biće baš duel između Francuske i Argentine, a o svom narednom protivniku Grizman kaže:

Grizman za Sportifico

Grizman u dresu Francuske | Foto: Biser Todorov, Wikipedia

“Nebitno je ko nam je protivnik, bitno je da igramo dobro, da dajemo svoj maksimum i samo tako možemo daleko da stignemo na ovom prvenstvu.”

Veliki broj novinara želeo je malo njegovog vremena, ali smo za kraj kratkog razgovora uspeli da ga pitamo šta bi poručio mladim fudbalerima koji se ugledaju na njega.

“Samo da uživaju u fudbalu i na terenu, kao što to ja radim i danas, na isti način na koji sam to radio na početku svoje karijere. To je suština”.

Lepo je videti zvezdu Grizmanovog nivoa kako čvrsto stoji na zemlji sa obe noge, kako se profesionalno odnosi prema svim učesnicima šampionata i kako na pitanja o mladim nadama kojima je idol odgovara sa poznatim, dečačkim osmehom na licu.