Igrači Akademije na okupu, pratite prenos meča sa Čelsijem

Fudbalerima iz Srbije u sredu su se u Londonu pridružili vršnjaci iz SAD, pa je ekipa Akademije Saša Ćurčić kompletirana.

Dečaci rodeni 2000. godine, zajedno sa trenerima Dušanom Jakicom i Markom Ernandesom, sleteli su na londonski aerodrom Hitrou oko podneva, a tu su ih sačekali organizatori akademije i sproveli do hotela u kojem će svi učesnici biti smešteni.

Pri dolasku u hotel održan je govor dobrodošlice, kada se učesnicima između ostalih obratio i Saša Ćurčić.

Usledila su lekarska ispitivanja u kojima je akcenat bio na pregledu kičme i držanja igrača proverom stopala pomoću najmodernijeg softvera. Taj alat služi za analizu distribucije pritiska na gaznu površinu, kao i snimanje i analizu prenošenja tačke težišta u mirovanju i tokom kretanja. Taj softver za potrebe akademije obezbedio je Srđan Grujičić iz Ekovel centra.

U večernjim časovima organizovana je zajednička večera posle koje su se učesnici akademije vratili u hotel kako bi se odmorili posle napornog leta i na taj nacin adekvatno pripremili za utakmice koje su pred njima.

Za četvrtak ujutru je planiran trening oporavka i upoznavanja, dok je večernji termin rezervisan za kontrolnu utakmicu sa U17 ekipom Čelsija, koju ce Sportifico tim prenositi uživo na svojoj Facebook stranici.