Hrabra Jovana dobija životne i bitke na terenu

Mladi golman ŽFK Crvena Zvezda Jovana Jole Leposavić, naciji poznata po hrabroj borbi sa malignim tumorom karlice, posetila je Sportifico tim u pauzi između treninga snage.

Jovana Leposavić | Foto: Ruža Ilić, Sportifico

Jovana kaže da joj bolest ne može naškoditi ni približno koliko razdvojenost od fudbala | Foto: Ruža Ilić

Uz veliku podršku ŽFK i FK Crvena Zvezda i uz vođstvo legendarnog kondicionog trenera Bate Radulovića, Jovana se uspešno oporavlja i vraća na fudbalski teren, što je i podelila sa Sportifico zajednicom.

“Bolest mi ne može naškoditi ni približno koliko bi razdvojenost od fudbala. Povratak među stative je dug i mora biti postepen, ali to je moj san i ja od njega ne odustajem”, rekla nam je ova harizmatična devojčica.

Ipak, jedan od najvećih snova joj se ostvario baš u periodu kada se posle operacije vratila kući, kada je upoznala svog idola, najboleg golmana Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Predraga Rajkovića.

Zahvaljujući svojoj saigračici iz ŽFK Crvena Zvezda Jovani Stojanović, koja joj je priredila iznenađenje, Jole je posle samo tri dana od povratka bacila štake i dobila najveći mogući motiv za borbu u kojoj se nalazila u prethodnom periodu.

O podršci koju dobija svih ovih godina priča u jednom dahu: “Neizmerno sam zahvalna muškom i ženskom klubu Crvena Zvezda na podršci koju mi pružaju, na prilici da zaigram u utakmici “Asovi za decu” u timu Radomira Antića, ali i svim dobrim ljudima koji su mi se našli kada mi je to najviše trebalo, kao što je moja učiteljica.”

Jovana se nedavno pridružila Sportifico članovima koji joj takođe pružaju podršku na putu za potpuni oporavak i povaratak sportskoj karijeri.

Jovana Leposavić | Foto: Ruža Ilić

Jovana Leposavić želi da kroz humanitarnu aukciju fudbalskih dresova prikupi sredstva za pomoć deci na onkologiji | Foto: Ruža Ilić

Mašta da već na proleće debituje u seniorskom timu ŽFK Crvena Zvezda, a do tada je posvećena i humanitarnom radu kojim želi da pomogne deci koja se trenutno nalaze na onkologiji u Beogradu, ali i širom Srbije.

“Nova godina na onkologiji je jako teška i želim da im paketićima ulepšam boravak za praznike, ali i da kroz humanitarnu aukciju fudbalskih dresova prikupim sredstva koja bi im pomogla”, ističe Jovana.

Ovom humanitarnom pozivu već su se odazvali fudbaleri Vukašin Jovanović, Predrag Rajković, Mihailo Ristić, Fudbalski Savez Srbije i mnogi drugi.

Sportifico tim želi Jovani mnogo sreće u nastavku karijere.