Da li ste znali?

Jovana Stojkovic predstavljala Majdanpek u reprezentaciji Istočne Srbije

Jovana Stojković ima 14 godina, golmanka je ŽRFK Majdanpek i od nedavno član Sportifico zajednice. Ove godine je svojom upornošću i radom na terenu izborila i poziv za selektiranje i kasnije nastup za reprezentaciju Istočne Srbije.

Za Jovanu je ovo bila jako uspešna sezona u kojoj je znatno unapredila svoju karijeru. Kao golmanka, predstavlja jedan od ključnih šrafova svog tima, a brojne intervencije i prikazana igra bile su preporuka za poziv na prvi krug selekcije u Nišu.

Jovana Stojković: ŽRFK Majdanpek

Jovana Stojković u akciji na golu | Foto: Privatna arhiva

Nakon Niša, naredni krug selekcije bio je u Knjaževcu. Tamo se prikazala u još boljem svetlu i tako zaslužila da obuče dres reprezentacije Istočne Srbije. Njen trud i rad se na ovaj način isplatio te je imala priliku da boravi u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi sa najtalentovanijim vršnjakinjama iz svog regiona.

Boravak u Nacionalnoj kući fudbala iskoristila je da dodatno usavrši svoje golmanske veštine i nauči ponešto od svih trenera i saigračica. Odigrala je dve utakmice, pokazala svoj raskošan talenat i na najbolji način reprezentovala ŽRFK Majdanpek.

Iako je još uvek mlada, Jovana je na dobrom putu da uz pravilan razvoj i uz pomoć svoje harizme i odlucnosti uspe u onome sto želi. Sportifico tim će joj, uz ŽRFK Majdanpek, pružati podršku i stajati uz nju na tom putu ka uspešnoj karijeri.