Kako i zašto napisati Sportski CV?

Svaki advokat, menadžer i doktor ima biografiju pomoću koje se predstavlja u najboljem mogućem svetlu povećavajući tako šansu za dobijanje posla. Ako je to slučaj sa svim profesijama, zašto bi se sportisti razlikovali?

Biografija ili CV (Curriculum Vitae) treba da predstavlja prikaz svih profesionalnih i ličnih dostignuća jedne osobe kroz podatke kojima prati svoju karijeru. U sportu, statistika je parametar koji detaljno predstavlja vaš učinak.

Međutim, to je lakši deo posla, a mnogo teži jeste kako da taj CV stigne do novog kluba? Ukoliko, kao i 90% sportista današnjice, nemate menadžera ili lični kontakt sa klubovima, koji međukorak je potreban da biste lakše ostvarili svoje snove?

Tu Sportifico stupa na scenu!

Sportifico CV predstavlja revoluciju u sportskoj industriji jer omogućava da učinak sportiste bude viđen širom planete, i to putem jednog linka. U poslovnom svetu biografije se šalju na dnevnom nivou i predstavljaju ličnu kartu svakog profesionalca sa željom da napreduju u karijeri. Za sportistu, to bi bio prelazak iz trenutne lige u viši rang, u drugu zemlju, iz omladinskog fudbala u profesionalni ili jednostavno iz kluba u klub.

Jedinstveni sportski CV kreira se putem Sportifico društvene mreže. Koji su koraci ka tome da budete adekvatno predstavljeni?

1) Kreiranje profila na Sportifico mreži


Prijavi se na Sportifico društvenu mrežu klikom na
LINK i detaljno popuni svoj profil sa ličnim podacima, fizičkim karakteristikama i statusom u karijeri. Radi stvaranja autentičkog ličnog identiteta sportiste, veoma važni su fotografija i detaljno opisana istorija karijere koju jednostavno možeš da popuniš.

2) Postavljanje statusa sa utakmica

Statusi sa utakmica na kojima je predstavljen timski rezultat i lični učinak od ključnog su značaja jer se od tih podataka automatski formira statistika na Sportifico mreži. Revnosnim unošenjem statusa iz prethodnih sezona moguće je jednostavno pratiti napredak iz sezone u sezone, tako se jasno ističu segmenti u kojima je prikazan najveći pomak.


3) Poveži se sa drugim korisnicima


Segment na Sportificu u kojem je na vašem profilu moguće podržati i istaći atribute i veštine predstavlja sliku koju drugi korisnici formiraju o vama – takva podrška i pohvala dolazi od protivnika, saigrača, sopstvenog i drugih trenera stvarajući tako još ilustrativniju sliku o vašoj karijeri.


4) Podeli svoj učinak na Facebook

Publika oduvek igra veoma važnu ulogu u sportu i ne postoji veći podsticaj za sportistu od punih tribina! Internet je vaš stadion i jedan od načina da doprete do što većeg broja ljudi – u tu svrhu Sportifico pruža mogućnost vašim navijačima, porodici i prijateljima, da vam daju “aplauze” na učinak sa Sportifica koji ste podelili putem Facebook-a. Na taj način se više i bolje čuje za vaš učinak i polako, ali sigurno stvarate sopstveno prepoznatljivo ime, sopstveni brend.

 

Tvoj CV je spreman, čestitamo!