Košarka bez granica: Zvezde i mladi talenti okupljaju se u Beogradu

Beograd će od 15. do 18. avgusta okupiti talentovane dečake i devojčice do 17 godina iz raznih evropskih država, uključujući i košarkaše iz Srbije. Deo kampa “Košarka bez granica Evropa 2018″ biće i velika imena poput Divca, Peđe Stojakovića, Grega Popovića, Jokića, Bogdanovića

NBA i FIBA uz pomoć Košarkaškog saveza Srbije organizuju 17. put po redu ovaj prestižni kamp, a prvi je održan u Trevizu 2001. godine kada su Vlade Divac i Toni Kukoč okupili bivše saigrače iz reprezentacije Jugoslavije i trenirali sa decom iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Košarka bez granica

Nekada saigrači na terenu, a danas saradnici u Sakramento Kingsima | Foto: NBAE/Getty Images

Više od 3.200 članova iz 127 zemalja bilo je deo kampa od 2001. do danas, a čak 55 bivših polaznika draftovano je u NBA ili je potpisalo ugovor za neki od NBA klubova iz statusa slobodnih agenata. Rekord je dostignut u sezoni 2017/18, kada su čak 24 bivša polaznika kampa učestvovala na prvom takmičarskom danu NBA lige, uključujući Miloša Teodosića (LA Klipers, učesnik kampa BWB Europe 2001).

Kamp će predstaviti i aktivne NBA i WNBA igrače, uključujući Bobana Marjanovića i Nikolu Vučevića, koji će se pridružiti ranije najavljenima Nemanji Bjelici, Bogdanu Bogdanoviću, Geriju Herisu, Nikoli Jokiću i Frenku Kaminskom. WNBA košarkašice Ana Dabović i Sonja Petrović takođe će učestvovati na kampu.

Generalnom menadžeru Sakramento Kingsa, Vladu Divcu i njegovom asistentu Predragu Stojakoviću pridružiće se Dalibor Bagarić, Radoslav Nesterović, Bruno Šundov i Dragan Tarlać, od kojih su gotovo svi učesnici prvog kampa Košarke bez granica 2001. godine u Italiji.

Zapratite kamp “Košarka bez granica” koristeći hešteg #BWBEurope na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu.