Da li ste znali?

Lepši pol delio pravdu u Prvoj ligi Srbije

U subotu je odigrano poslednje kolo Prve lige Srbije za muškarce, a utakmica između FK Dinamo Vranje i FK Zemun izazvala je pažnju i pre nego što je odigrana, iako nije bila od velikog značaja za plasman obe ekipe.

Pre početka meča, na teren su pored igrača Dinama i Zemuna kročile naravno i sudije, tačnije prva sudijska četvorka u ovom rangu takmičenja koje su činile samo pripadnice lepšeg pola.

Ana Minić imala je čast da vodi glavnu reč na ovom meču, a asistirale su joj Jasmina Zafirović-Stielja, Aleksandra Kojović i Jelena Banjeglav. Iako je ovo prvi put da ženska sudijska četvorka deli pravdu na meču Prve lige Srbije za muškarce, one nisu štedele pištaljke i kartone. Meč je završen nerešenim rezultatom 3:3 a tokom utakmice su podelile šest žutih kartona.

U svetu je već postalo uobičajeno da žene sude na muškim utakmicama, a očekuje se da i Srbija prihvati taj trend. Možda će već naredne sezone ove četiri dame sa pištaljkama dobiti priliku da se oprobaju i u najvišem rangu- Super Ligi Srbije.