Da li ste znali?

Luka Marković gost Bajerna!

Član Sportifico zajednice, napadač kadetskog tima FK Čukarički, Luka Marković do nedavno je boravio u Nemačkoj, gde je bio gost B tima Bajerna iz Minhena. Zahvaljujući talentu i umeću koje je tamo pokazao dobio je poziv da se za mesec dana ponovo priključi timu.

Luka Marković: FK Čukarički

Luka Marković u dresu Bajerna Foto: Privatna arhiva

Tokom boravka u Nemačkoj, U17 reprezentativac imao je priliku da obiđe Alijans arenu kao i da upozna fudbalere prvog tima šampiona Bundeslige.

B tim Bajerna trenutno se takmiči u Regionalnoj ligi Bavarske i zauzima četvrtu poziciju. U timu se nalazi i dvadesetogodišnji fudbaler iz Srbije, Miloš Pantović. Ipak, Luka nije imao priliku da trenira sa svojim sunarodnikom jer je Miloš sa U20 reprezentacijom Srbije igrao prijateljske utakmice pred početak kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija koje će se igrati u Italiji 2019. godine.

Luku ovog vikenda očekuje meč 22. kola Kadetske lige Srbije gde će Čukarički odmeriti snage sa FK Novi Pazar. Njegov tim trenutno zauzima treće mesto na tabeli, a neposredno pre Lukinog odlaska u Nemačku savladali su vršnjake iz FK Moravac Orion sa čak 6:0. Sedamnaestogodišnji napadač upisao se u listu strelaca dva puta i zahvaljujući tome poneo titulu igrača utakmice.