Upoznajte Sportifico članove

Luka Savić: FK Sloboda Užice

Luka Savić ima 15 godina i golman je ekipe FK Sloboda Užice.

Na Sportifico mreži, podelio je svoj učinak sa devet odigranih utakmica od kojih je na čak pet ostao nesavladan. Pored toga, imao je 36 uspešnih odbrana, a primio je samo šest golova. Dva puta poneo je epitet najboljeg igrača.

Luka Savić: FK Sloboda Užice

Uspešna odbrana Luke Savića na utakmici | Foto: Miroslav Jelisavčić

Prvi status koji je postavio bila je pobeda nad ekipom FK Javor iz Ivanjice rezultatom 2:1. Iako je primio jedan gol, zabeležio je pet uspešnih odbrana od kojih su tri bile ziceri sa pet metara. Zahvaljujući ovom učinku proglašen je najkorisnijim igračem susreta.

Na utakmici odigranoj 03.06.2017. godine njegov tim savladao je gradskog rivala, FK Jedinstvo Putevi minimalnim rezultatom 1:0. Luka je imao četiri uspešne intervencije i tako sačuvao svoju mrežu. Tom prilikom, u statusu se zahvalio svojim saigračima i čestitao im na uspešnom drugom delu sezone.

Luka se pridružio Sportifico mreži u maju 2017. godine, a pored učinka sa utakmica na mreži je podelio i svoje fotografije iz igre. Do sada se povezao sa 18 igrača i trenera, a oni su njegove atribute podržali 52 puta, među kojima se ističu skok, agilnost, hrabrost, vazdušni dueli, ispucavanje i igra jedan na jedan.