Da li ste znali?

Maksim Kasalović impresionirao engleske skaute

Maksim Kasalović ima 14 godina i igra na poziciji desnog beka u australijskom klubu Rockdale City Suns FC. Nedavno se pridružio Sportifico zajednici, a njegov prvi status na mreži je dostignuće. Učestvovao je na AYFI Akademiji za talente i proglašen je pobednikom za 2017. godinu.

Maksim Kasalović: Rockdale City Suns FC

Maksim Kasalović, pobednik AYFI Akademije za talente | Foto: Privatna arhiva

Cilj ove Akademije je da privuče talentovane igrače iz Australije koji žele da prikažu svoje umeće skautima iz evropskih zemalja, pre svega Engleske. Na čelu se nalazi Demian Metju dok je njegov asistent Luis Stjuart zadužen za skautiranje golmana.

Metju je bivši fudbaler koji radi kao skaut za premijerligaše Everton i Čelsi, a pored toga je i instruktor za trenere u Fudbalskom savezu Engleske. Stjuart je takođe radio za Everton, a boravio je i u Skandinaviji gde skautirao talentovane golmane za Liverpul.

Tokom dva dana testiranja, učesnici Akademije imali su priliku da prikažu svoje veštine pojedinačno, a potom ih primene i na simulaciji utakmice. Maksim je svojim umećem impresionirao Metjua i proglašen je pobednikom.

Nagrada koju je osvojio je put u Englesku u oktobru. Tamo će igrati utakmice i trenirati u nekoliko profesionalnih klubova i akademija fudbala, a ukoliko se dokaže možda će članovi Sportifico mreže od jeseni imati priliku da prate njegove statuse i učinak u nekom premijerligaškom klubu.