Da li ste znali?

Marija Krunić: I rukom i nogom, jer lopta je okrugla

Marija Krunić igra na poziciji napadača u ŽFK Sloga Radnički iz Zemuna koji trenutno zauzima treće mesto u Super ligi Srbije, a do nedavno je trenirala odbojku.

Marija Krunić fudbal

Marija nastupa za ekipu ŽFK Sloga Radnički | Foto: privatna arhiva

Dvadesetšestogodišnja Beograđanka počela je da se bavi fudbalom pre tri godine. Trener ekipe ŽFK Sloga Radnički, Dragan Rađen, primetio je njen talenat na utakmicama studentske futsal lige i pozvao je da se priključi njegovom timu. Marija je rado prihvatila poziv da se konačno oproba u svom omiljenom sportu i nakon samo pet meseci uspela je da se izbori za mesto u startnoj postavi. I danas brani boje istog kluba i jedna je od ključnih igračica svog tima.

Iako je tek nedavno ušla u svet profesionalnog fudbala, popularna Maša zavolela je fudbal još kao devojčica, igrajući ispred zgrade sa drugarima koji su trenirali. Kako u njenom naselju nije postojao ženski fudbalski klub odlučila je da se oproba u odbojci. Prve odbojkaške korake napravila je u OK Komete u kom je provela sedam godina. Nakon toga, četiri sezone branila je boje OK SPAS-a u Drugoj ligi Srbije. Uprkos brojnim ponudama klubova iz viših rangova takmičenja, Marija nije želela profesionalno da se bavi odbojkom.

Marija Krunić odbojka Fudbal

Pored fudbala, Marija je trenirala i odbojku gde je sa velikim uspehom nastupala za ekipu Filološkog fakulteta | Foto: privatna arhiva

Ova ambiciozna devojka uspešno je uklopila sport i sa obrazovanjem. Završila je nemački jezik na Filološkom fakultetu, a pored toga i komunikacije na Fakultetu za medije i komunikacije. U studentskoj ligi branila je boje odbojkaške ali i futsal ekipe Filološkog fakulteta. Sa futsal timom najveći uspeh joj je drugo mesto u Kupu, dok je sa odbojkaškim timom dva puta osvojila ligu i u sezoni 2014/15 ponela titulu najbolje odbojkašice studentske lige. Iako važi za najboljeg strelca svoje futsal ekipe, prava senzacija svakako su njeni smečevi glavom i prijemi nogom na odbojkaškim utakmicama.

Marija Krunić pravi je dokaz da žene mogu biti svestrani sportisti. Sa loptom je podjednako vešta i rukama i nogama, a po potrebi i glavom. Možete je gledati na fudbalskom, futsal ili odbojkaškom terenu, ali jedno je sigurno- Ona je inspiracija!