Upoznajte Sportifico Tim sezone

Matija Grek: Levi ofanzivni vezni Sportifico Tima sezone

U veznom redu Sportifico Tima sezone, dva igrača imaju ofanzivniju ulogu. Po levoj strani, Matija Grek (njegov CV) nadmašio je konkurenciju po broju plauza i izborio sebi mesto. Šesnaestogodišnji fudbaler je čak devet godina bio deo Vršac Junajteda a od ove sezone nastupa za novosadsku Vojvodinu.

Upoznajte Matiju, levog ofanzivnog veznog igrača u prvom Sportifico Timu sezone.

Matija Grek: FK Vojvodina

Najbolji strelac Mini-Maxi lige 2010. godine | Foto: Privatna arhiva

Sa četiri godine počeo je da trenira fudbal u FK Banat i tu je proveo dve sezone.

“Taj period je za mene bio upoznavanje sa fudbalom i igra. Tek kasnije, kada sam prešao u Vršac Junajted ozbiljnije sam pristupio treninzima i posvetio se fudbalu.”

Za Vršac Junajted igrao je sve do ove sezone.

“Igrali smo Mini-Maxi ligu i prve četiri godine smo bili šampioni. Drugi put kada smo osvojili, bio sam proglašen najboljim igračem turnira. Kasnije sam igrao Južnobanatsku ligu i svake sezone smo bili u vrhu tabele.”

Prethodna sezona bila je naročito uspešna i Matijin rad se isplatio.

“Igrao sam dobro u kontinuitetu, na svakoj utakmici sam postigao barem jedan gol i zahvaljući tome stigao je poziv da predstavljam selekciju Fudbalskog saveza Vojvodine. Odigrao sam celo poluvreme i pokazao se odlično, što je privuklo pažnju čelnika fudbalskog kluba Vojvodina.”

Predstavnici Omladinske škole FK Vojvodina odmah su reagovali i pozvali ga na probnu utakmicu.

“Bio sam jako uzbuđen, nisam očekivao poziv. Prvi meč sam igrao protiv Ferencvaroša, trenerima se svideo moj pristup igri kao i tehnika. Kasnije sam odigrao još nekoliko probnih utakmica i nakon toga smo se dogovorili da po završetku sezone pređem u Vojvodinu.”

Prelazak u veći klub predstavlja veliki uspeh ali i veliku promenu.

“Treninzi su mnogo intenzivniji i na početku mi je bilo mnogo teže. Međutim, primetio sam vrlo brzo svoj napredak i to me je motivisalo da se još više posvetim treninzima i svom usavršavanju.”

Matija Grek: FK Vojvodina

Matija Grek pre utakmice za selekciju Fudbalskog saveza Vojvodine | Foto: Privatna arhiva

Nakon napornih priprema i perioda prilagođavanja došao je onaj lepši deo – utakmice.

“Igram veliki broj utakmica budući da se sa A timom takmičim u okviru Kadetske lige Srbije, dok sa B timom igram Kvalitetnu ligu Vojvodine. Mnogo je kvalitetnih igrača, ima i nekoliko reprezentativaca u ekipi pa je konkurencija veoma jaka i deluje podsticajno na mene.”

Matija je tokom takmičenja za Tim sezone prikupio gotovo 900 apluza.

“Delio sam svoje statuse na instagramu i fejsbuku i dobio mnogo veću podršku nego što sam očekivao. Srećan sam što sam izborio mesto u idealnoj postavi i što uz Sportifico ljudi mogu čuti za moje uspehe.”

Sportifico Tim veruje da je Matija na veoma dobrom putu da uz svoj talenat i posvećenost ostvariti veoma uspešnu karijeru. Zadovoljstvo je imati takvog fudbalera na mreži!