Matija Grek – Podrška najveći #mojSportificoUspeh, majka najponosnija

U takmičenju #mojSportificoUspeh imali smo priliku da čitamo herojske priče članova naše zajednice. „Najherojskija“ od svih bila je ona koju je podelio Matija Grek, 17-godišnji fudbaler Vojvodine. Tako su odlučili ostali učesnici takmičenja.

Storija mladog Vrščanina, u kojoj je pisao o svojim uspesima u dosadašnjoj karijeri iz nešto drugačijeg ugla, inspirisala je najveći broj učesnika, pa je njihovim glasovima izvojevao pobedu u #mojSportificoUspeh.

Matija Grek #mojSportificoUspeh

Matija je kapiten mlađih omladinaca Vojvodine | Foto: Privatna arhiva

“Mnogo mi znači podrška ostalih članova Sportifico mreže. Drago mi je što im se moja priča najviše dopala. Zahvalan sam im na tome. Ujedno, ponosan sam i na sebe pošto znam da su time pokazali da je moja priča inspirativna za sve druge”, započeo je Matija Grek pobednički intervjuu.

Matija se u okviru #mojSportificoUspeh odlučio za priču koja inspiriše i u životnim borbama, ne samo fudbalskim. Govorio je o poteškoćama sa kojima se susretao usled loše finansijske situacije, porodičnom gubitku, selidbi u Novi Sad…

“Ja sam tu priču želeo da podelim ranije, ali nisam znao na koji način. Kad je izašao status za takmičenje #mojSportificoUspeh odlučio sam se za nju, iako sam i ja imao dosta uspeha na fudbalskom planu, u vidu osvojenih pehara, medalja… Želeo sam da se zna na koji sam način usrećio svoju majku, koja je preminula prošle godine, i ispunio joj želju da zaigram za Vošu i preselim se u Novi Sad. To i jeste moj najveći uspeh!”

Dobijena nagrada za krilnog igrača Vojvodine predstavlja samo dodatni podstrek pred buduće izazove.

“Ovo priznanje nekako me je još više nateralo da vredno treniram i razmišljam o budućnosti moje karijere i daljim ciljevima”.

Ciljevi za Greka, koji igra za mlađe i za starije omladince Lala, više su nego jasni.

Matija Grek #mojSportificoUspeh

Primarni cilj za ovu sezonu je plasman u omladinsku Ligu šampiona | Foto: Privatna arhiva

“Trenutno mi je najvažnije da do kraja sezone ostanemo prvi u ligi Vojvodine sa mlađim omladincima, a i da koliko god mogu pomognem svojim saigračima iz starijeg uzrasta u ligi Srbije u pokušaju da i tamo osvojimo prvo mesto i uđemo u kvalifikacije za Ligu šampiona”.

To za ambicioznog fudbalera, člana Sportifico Tima sezone iz 2017. godine, nije sve.

“Naravno, želim i da ponovo budem u Sportifico Timu sezone. To mi je uvek cilj. Osećao sam veliku sreću kad sam prvi put izabran. Želim da to ponovim”.

Izbor u Tim sezone i nagrade za to nisu jedini benefiti za Greka.

“Sportifico je sjajan način da upoznaš nove prijatelje, možda i buduće saigrače, nove trenere, da saznaš dosta stvari u vezi sa fudbalom, brojne zanimljivosti… Ujedno, deljenjem svojih statusa popunjavaš statistiku koja je u fudbalu važna. Na taj način, preko Sportifico aplikacije fudbalska karijera nekog igrača može znatno da se poboljša”.

Matijina statistika ove sezone deluje impozantno. Na 15 utakmica postigao je 11 golova i čak 14 puta bio asistent. Deluje da se mukotrpan rad i izuzetno težak period posle selidbe iz Vršca u Novi Sad 2017. godine konačno isplaćuje.

Utakmica region Vojvodine protiv reprezentacije Srbije preporučila je Matiju sadašnjem klubu | Foto: Privatna arhiva

“Prelazak u Vojvodinu dosta je bio naporan u početku, uglavnom zbog intenziteta treninga. Brzo sam se prilagodio na novu sredinu. Živim u Novom Sadu sa jednom porodicom koja mi je pomogla dosta otkad mi je majka preminula. Njima sam mnogo zahvalan za sve sto su mi učinili do sad i što me podstiču kao da su moji roditelji. Sada imam mnogo prijatelja ovde, naročito otkako sam prešao u srednju Grafičku školu, i osećam se kao da sam već godinama u Novom Sadu”.

Pre kluba sa Karađorđa, Grek je igrao za Vršac.

“Svoje prve fudbalske korake napravio sam u svom rodnom gradu Vršcu sa 4, 5 godina. Igrao sam u klubu koji se tad zvao OFK Vršac junajted, a trenutno se zove OFK Vršac. Tu sam bio sve do leta 2017. godine, kad sam dobio poziv za selekciju Vojvodine da odigram utakmicu protiv reprezentacije Srbije. Taj meč me je preporučio Vojvodini i onda sam prešao tamo. Inače, u Vršcu sam bio kapiten jedne odične generacije. Trenutno su mi neki drugari i u Voždovcu, Crvenoj zvezdi i Partizanu. Mnogo sam zahvalan svima u tom klubu što su od malih nogu verovali u mene”.

Od Vršca, preko Novog Sada, do fudbalskog vrha. Krupnim koracima talentovani krilni igrač korača ka uspešnoj karijeri, a mi smo uz njega na tom putu da ga podržimo!