Da li ste znali?

Matija Nikolić na probnom treningu AEK-a

Matija Nikolić ima 13 godina i igra na poziciji desnog krila u FK Mali Bor. Nedavno se priključio Sportifico zajednici i pored učinka sa utakmica podelio i nekoliko svojih dostignuća među kojima je i interesovanje grčkog kluba AEK.

Matija Nikolić: FK Mali Bor

Matija i Nikolić i trener AEK-a | Foto: Privatna arhiva

Matija je kao sedmogodišnjak počeo da trenira fudbal u FK Rudar. Tu je naučio osnove fudbala i odigrao veliki broj utakmica. Nastupao je i na turnirima, a pored pehara često je osvajao i individualna priznanja za najboljeg igrača i najboljeg strelca turnira.

Kao igrač Rudara zaradio je i poziv da nastupa za reprezentaciju Regiona istočne Srbije, a i taj svoj uspeh je uz fotografiju podelio na Sportifico mreži.

Naredni korak u njegovoj karijeri bio je OFK Bor, ali je vrlo brzo obukao dres svog trenutnog kluba, FK Mali Bor, kako bi igrao sa svojim vršnjacima.

Trener AEK-a prvi put ga je kontaktirao još dok je bio igrač OFK Bora i tada je imao prvi probni trening. Od tada se nekoliko puta godišnje sastaju i čelnici AEK-a prate njegov napredak.

Naredni trening sa žuto- crnima zakazan je za avgust, a Matija ima želju da za nekoliko godina uz pravilan napredak postane igrač grčkog superligaša.