Upoznajte Sportifico Tim sezone

Milan Milivoj: Napadač Sportifico Tima sezone

Drugi napadač Sportifico Tima sezone je Milan Milivoj. Fudbaler OFK Vršac Junajteda bavi se fudbalom već sedam godina, a svoje mesto u idealnoj postavi izborio je zahvaljući podršci od preko 400 aplauza na svom sportskom CV-u.

Upoznajte Milana, napadača prvog Sportifico Tima sezone.

Milan Milivoj: OFK Vršac Junajted

Milan Milivoj na utakmici | Foto: Privatna arhiva

Fudbalom se bavi od sedme godine, a prvih pet godina trenirao je u okviru školske sekcije.

“Počeo sam da treniram uz drugare iz škole. Treninge smo imali samo vikendom, a povremeno smo igrali utakmice protiv drugih škola.”

Prvi klub za koji je zaigrao bio je Radnički iz Vršca.

“Za Radnički sam igrao Mini-Maxi ligu i to je bilo lepo iskustvo. U drugoj sezoni smo uspeli da osvojimo treće mesto.”

Milan je ubrzo bio spreman za nove izazove, pa se priključio Vršac Junajtedu koji važi za najjači klub u gradu.

“Većinu svojih novih saigrača sam već poznavao, pa mi je proces prilagođavanja bio lakši. Treneri su me odlično prihvatili, ali sam morao da uložim mnogo truda kako bih se dokazao i dobio šansu.”

Prethodne sezone igrao je sa starijim dečacima, a sada se takmiči sa svojim vršnjacima.

“U prvoj sezoni igrao sam za kadetsku ekipu, a sada sam sa svojim vršnjacima u pionirskoj. Na početku prve sezone nisam igrao sam tek po koji minut, a pred kraj sezone sam dobijao mnogo više šansi u Kvalitetnoj ligi Vojvodine.”

Treneri su prepoznali njegovu želju da se dokaže, pa je tako došlo i do toga da promeni poziciju.

“Kada sam došao u Vršac Junajted igrao sam štopera. Na jednoj utakmici nije bilo izmene za napadača, pa je trener uveo mene. Dobro sam se pokazao i sada stalno igram špica. U odbrani je mnogo veći pritisak, dok napred igram opuštenije i slobodnije i zato mi se više sviđa ta ofanzivnija uloga.”

Milan Milivoj: OFK Vršac Junajted

Milan Milivoj u dresu OFK Beograda | Foto: Privatna arhiva

Ovog leta bio je na probi u OFK Beogradu i sa njima postigao dogovor.

“Do sada sam bio na oko 15 treninga kod njih i odigrao sam tri utakmice. Želeli su da se odmah priključim klubu, ali smo se ipak dogovorili da sačekamo da upišem srednju školu u Beogradu i tada postanem njihov igrač.”

Četrnaestogodišnji Vrščanin mašta da jednoga dana obuče dres svog omiljenog kluba iz Premier lige.

“San mi je da zaigram za Everton. Kada sam prvi put gledao fudbalsku utakmicu, gledao sam baš njih. Svideli su mi se dresovi, a kasnije sam zavoleo sve što se tiče tog kluba. Idol mi je bio Lukaku, a sada je njegovo mesto zauzeo Runi. Pored Evertona, velika mi je želja da zaslužim i dres reprezentacije Srbije.”

Sportifico mreži Milivoj se pridružio u aprilu ove godine i do sada je postavio preko 20 statusa.

“Smatram da je Sportifico vrlo važan za mlade fudbalere jer pruža mogućnost da nas neko primeti a pored toga i sami vodimo računa o svojoj statistici i učinku.”

Tokom takmičenja uspeo je da zaradi preko 400 aplauza što mu je donelo mesto u Timu sezone.

“Delio sam statuse sa utamica na fejsbuk i dobio veliku podršku svojih prijatelja što mi mnogo znači. Sada svi moji saigrači žele da se priključe mreži i takmičenjima u budućnosti.”

Milan na Sportifico mreži na pravi način predstavlja svoj klub i njegova želja za napretkom i novim izazovima vredna je svake pohvale. Sportifico Tim nastavlja da pruža podršku njemu, kao i ostalim posvećenim sportistima, jer zajedničkim snagama brže stižemo do cilja!