Upoznajte Sportifico članove

Milica Bulatović: ŽFK Krstarica

Milica Bulatović ima 16 godina, igra na poziciji napadača i kapiten je ekipe ŽFK Krstarica iz Prokuplja, a pored toga nastupa i za reprezentaciju Srbije.

Milica Bulatović: ŽFK Krstarica

Milica Bulatović na utakmici za nacionalni tim | Foto: www.fss.rs

Milica je sa Sportifico zajednicom podelila svoj učinak sa 13 utakmica, od toga 11 koje je odigrala za nacionalni tim i dve za svoj klub. Ukupno je postigla šest golova i pet puta asistirala saigračicama, uz 11 šuteva u okvir i 10 van okvira gola. Pored toga imala je 13 uspešnih startova i tri faula, a na jednom meču za klub ponela je epitet igračice utakmice.

Reprezentacija mlađih kadetkinja (U16) trenutno igra Razvojni turnir UEFA u Bugarskoj, a na startu su za protivnika imale selekciju Estonije. Srbija je slavila rezultatom 2:0, a Milica je u 13. minutu uspela da savlada protivničkog golmana i upiše se u listu strelaca.

Pored U16 reprezentacije, mlada Prokupčanka igrala je i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa igračicama do 17 godina. Nažalost, naš nacionalni tim doživeo je tri poraza u grupi te nisu izborile nastup na prvenstvu Starog kontinenta koje će se igrati u Češkoj.

Milica Bulatović: ŽFK Krstarica

Milca Bulatović na utakmici za svoj klub ŽFK Krstarica | Foto: Privatna arhiva

Pre odlaska u Bugarsku na turnir sa reprezentacijom, Milica je odigrala sjajan meč za svoj klub. ŽFK Krstarica slavila je protiv ŽFK Levač rezultatom 5:1, a mlada reprezentativka postigla je jedan gol i pored toga upisala i tri asistencije. Ovakvom partijom apsolutno je zaslužila da bude proglašena igračicom utakmice.

Milica se pridružila Sportifico zajednici u januaru 2017. godine. Prvi status koji je postavila bilo je dostignuće, nagrada za najbolju sportistkinju Prokuplja u kadetskoj konkurenciji za 2016. godinu. Na mreži se povezala sa 37 igrača i trenera koji su njene atribute podržali čak 281 put, među kojima se ističe šut, udarac glavom, disciplina, agilnost i fizička spremnost.