Mladi fudbaleri u čast Vlade Dimitrijevića

Svake jeseni, evo već 11 godina, u Raškoj se održava jedan od najjačih turnira za petliće. Mladi fudbaleri nadmeću se sa svojim vršnjacima, sklapaju prijateljstva, uživaju u fudbalu i ono najvažnije – pomažu da živi sećanje na Vladu Dimitrijevića.

Memorijalni turnir Vlada Dimitrijević

Vlada Dimitrijević u dresu Crvene zvezde | Foto: Privatna arhiva

Fudbaler Crvene zvezde bio je član sjajne generacije koju je predvodio sadašnji selektor reprezentacije Srbije, Slavoljub Muslin. Fudbalom je počeo da se bavi u svom rodnom gradu, u fudbalskom klubu Bane. Njegov neverovatan talenat primetili su crveno-beli i vrlo brzo postao je član njihove omladinske škole.

On i njegov najbolji drug Nemanja Vidić prvi su potpisali ugovor i zaigrali za seniorski tim. Zajedno su kovali planove o titulama i velikim pobedama. Nažalost, na današnji dan pre 16 godina Vlada Dimitrijević preminuo je na treningu i pravo sa fudbalskog terena otišao u legendu.

Porodica Dimitrijević je uz pomoć bivšeg kapitena Mančester Junajteda najpre pokrenula klub koji nosi njegovo ime, a ove godine održan je 11. memorijalni turnir u njegovu čast.

Pored domaćina OFK Vlada Dimitrijević učestvovali su i FK Crvena Zvezda, FK Partizan, FK Bane, FK Vojvodina, FK Radnički Niš, FK Voždovac, FK Borac Čačak, FK Čukarički, OFK Sloboda, FK Borac Banja Luka i FK Napredak.

Domaćin je u prvoj utakmici slavio rezultatom 3:1 protiv vršnjaka iz FK Borac Banja Luka a po završetku meča pridružili su se Sportifico mreži i pohvalili se pobedom i svojim individualnim učinkom.

Memorijalni turnir Vlada Dimitrijević

Branko Jovičić sa petlićima OFK Vlada Dimitrijević | Foto: Sportifico

Turnir svake godine poseti i veliki broj sportskih radnika i prijatelja porodice Dimitrijević. Posebnu pažnju ovog vikenda privukao je prvotimac Crvene zvezde rodom iz Raške, Branko Jovičić. Iako se trenutno oporavlja od povrede strpljiv i nasmejan fotografisao se sa učesnicima.

“Vlada je bio fantastičan momak i veliki profesionalac. Ostavio je dubog trag u Zvezdi i bio ponos svog rodnog grada, Raške. Poslednji put sam na ovom turniru bio pre šest godina kada sam igrao u mlađim kategorijama Borca. Prošao sam kroz sve i najlepše je što se svake godine veliki broj dece vrati sa ovog turnira i zna ko je bio Vlada”, istakao je vezista crveno-belih.

Sportifico Tim zahvaljuje porodici Dimitrijević na gostoprimstvu. Veliko je zadovoljstvo bilo upoznati ih i čuti iz prve ruke priče o fudbaleru kakav je bio Vlada. Uz njih, fudbalski klub i turnir koji nose njegovo ime rastu mlade fudbalske nade i sećanje na njega živi.