Upoznajte Sportifico članove

Nemanja Lunić: FK Čukarički

Nemanja Lunić ima 25 godina i fizioterapet je ekipe FK Čukarički.

Sa Sportifico zajednicom podelio je učinak omladinske ekipe Čukaričkog sa pet utakmica iz prvog dela sezone. Njegova ekipa ostvarila je tri pobede i dva poraza, uz 10 postignutih i osam primljenih golova.

U utakmici odigranoj 19. oktobra 2016. godine u okviru UEFA Youth League, ekipa sa Banovog Brda pobedila je slovenačkog predstavnika NK Domžale rezultatom 4:1 (prvi susret 1:1) i plasirala se u naredno kolo ovog takmičenja.

Nemanja Lunić FK Čukarički

Nemanja Lunić ukazuje pomoć jednom od igrača FK Čukarički | Foto: Privatna arhiva

U sledećoj rundi protivnik je bila ekipa Rosenborg, a prvi meč se igrao u Trondhajmu u Norveškoj. “Brđani” su uspeli da trijumfuju u gostima rezultatom 0:1, a jedini strelac na utakmici bio je Stefan Ilić u 76. minutu.

Do revanš susreta, ekipa Čukaričkog odigrala je dve utakmice u prvenstvu gde je zabeležila pobedu protiv ekipe FK Mačva Šabac (2:1) i poraz od vršnjaka iz FK Crvena zvezda (3:4).

Kraj evropske avanture usledio je u revanš utakmici odigranoj 23. novembra na Banovom Brdu kada je omladinska ekipa poražena rezultatom 0:2, a golovi su postignuti pred sam kraj meča.

Nemanja je postao deo Sportifico društvene mreže u septembru 2016. godine, a povezao se sa 12 fudbalera i trenera u okviru Sportifico zajednice. Na mreži je, pored učinka ekipe sa ovih utakmica, podelio i veliki broj fotografija, kao i druge statuse.