Da li ste znali?

Nikola Krivokapić zablistao u dresu reprezentacije Crne Gore

Nikola Krivokapić ima 14 godina, igra na poziciji levog ofanzivnog veznog u FK Budućnost Podgorica i član je Sportifico zajednice. Na mreži je nedavno podelio i svoje dostignuće, poziv za reprezentaciju Crne Gore.

Nikola Krivokapić: FK Budućnost Podgorica

Nikola Krivokapić u opremi svog kluba, Fk Budućnost Podgorica | Foto: Privatna arhiva

Svoje prve fudbalske korake Nikola je napravio u akademiji FK Crvena Zvezda. U beogradskom klubu proveo je četiri godine i osvojio mnoge trofeje, a crveno-beli dres zamenio je plavo-belim kada je postao igrač Budućnosti iz Podgorice.

Sportifico zajednici pridružio se u martu 2017. godine i u jednom od prvih statusa podelio isečak iz novina u kome je zabeleženo da je njegova ekipa jesenji prvak Srednje regije Crne Gore u kategoriji pionira.

Polusezonu su završili bez ijednog poraza, a u prolećnom delu nastavili su u istom ritmu, što je Nikola dokumentovao svojim statusima. FK Budućnost je zvanično završio ovaj deo sezone bez poraza, pa im predstoji borba za titulu prvaka države.

Na 15 klupskih utakmica koje je Nikola zabeležio statusima na Sportifico mreži, postigao je 13 golova i zabeležio 15 asistencija, uz 45 šuteva u okvir i 10 van okvira gola. Uz to, imao je i 16 uspešnih startova uz tri faula. Na četiri utakmice istakao se kao najbolji pojedinac.

Pored toga utakmica, dva statusa bila su posvećena njegovim nastupima u dresu crnogorskog nacionalnog tima. Na prvom meču proveo je svih 90 minuta u igri i jednom asistencijom doprineo trijumfu “Sokolića” nad Mađarskom sa 2:0.

Nikola Krivokapić: FK Budućnost Podgorica

Nikola Krivokapić sa svojim saigračima iz reprezentacije Crne Gore | Foto: Privatna arhiva

Druga utakmica, međutim, izazvala je mnogo veću pažnju na mreži. Crna Gora savladala je vršnjake iz Kazahstana sa čak 17:0, a Nikola je sa tri asistencije i čak pet golova poneo epitet igrača utakmice.

Ova dva prijateljska meča i prilika da obuče dres svog nacionalnog tima, reprezentacije Crne Gore, velika su motivacija za ovog mladog fudbalera.

“Poziv za reprezentaciju mi je još više probudio volju za fudbalom. Stajati na terenu, pevati himnu i igrati za svoju zemlju je jedan od najboljih iskustava koje sam doživeo od kako treniram fudbal. Pružio sam svoj maksimum i nadam se da ću i budućnosti imati priliku da branim boje svog nacionalnog tima”, rekao je Nikola.

Igra i zalaganje na terenu definitivno su preporuka selektoru da na ovog mladog fudbalera može da računa i u budućim reprezentativnim akcijama, a Nikoli preostaje da još više radi na sebi i unapređuje svoju igru kako bi jednoga dana možda postao i uzdanica seniorske reprezentacije Crne Gore.