Obrenovac je grad koji živi za sport

U vremenu kada deca loptu, ili bilo koji drugi sportski rekvizit, češće menjaju telefonima i kompjuterima teško je uticati na razvoj zdrave svesti i duha omladine. Baš iz tih razloga Obrenovac utiče na svoje klince – sklanja ih sa ulica, motiviše da kroz sport stvaraju nova prijateljstva, pravilno odrastaju i grade svoju ličnost.

Obrenovac je grad koji živi za sport

Obrenovac i najmlađima daju šansu za sport | Foto: Obrenovac.rs

Sportifico tim je prisustvovao manifestaciji održanoj u hali Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“ gde je pod pokroviteljstvom Komisije za sport optšine Obrenovac i Sporstkog kulturnog centra „Obrenovac“ održan „Sajam sporta“.

„Manifestacija je promocija svih klubova na teritoriji Gradske opštine Obrenovac koji su podržani od strane opštine kroz naš program ‘Eko-dinar’ po kojem smo jedinstveni u celoj Srbiji. Naime, to je program u kojem svako dete između deset i osamnaest godina može besplatno da se bavi sportom“, rekao nam je na početku razgovora Miloš Stanković, član Veća GO Obrenovac.

„Eko-dinar“ je na snazi od 2013. godine, a prisustvom „Sajmu sporta“ uverili smo se da su deca zaljubljena u sport, zapravo i najveće bogatstvo koje Obrenovac ima.

Obrenovac je grad koji živi za sport

Milan Stanković sa mališanima Obrenovca | Foto: Privatna arhiva

„Pre samo šest godina postojalo je samo sedam klubova koji su imali mogućnost da rade sa omladinskim selekcijama, danas sa zadovoljstvom i ponosom mogu da kažem da je taj broj porastao na preko 45 klubova. Samo kroz ovaj vid programa prolazi preko 2500 dece mesečno.“

Fudbal, košarka, rukomet, odbojka, praktično svi borilački i individualni sportovi su krasili sajam u Obrenovcu na kojem se predstavilo preko 40 raznih sportskih kolektiva.

„Uz ovaj program, koji je osnova i baza omasovljenja i afirmacije sporta na teritoriji GO Obrenovac, imamo i mnoge druge programe koje podržava Opština. Najvažniji od njih je i konkursni deo koji je vezan za pomoć klubovima koji je takođe veliki boljitak i novina sporta u Obrenovcu gde se klubovi finansiraju preko svojih predloženih programa na godišnjem nivou.“

Čak i oni najmlađi u Obrenovcu imaju priliku da se od ranih godina upoznaju sa sportom.

Obrenovac je grad koji živi za sport

Devojčice u Obrenovcu vole košarku | Foto: Obrenovac.rs

„Imamo ustanovljenu školicu sporta za najmlađe sugrađane od tri do sedam godina koja je, mogu slobodno da kažem, pravi bum. Imamo i potpuno besplatno košarku za sve devojčice u saradnji sa KK Radnički i našom proslavljenom selektorkom Marinom Maljković čiji je ženski pokret uzeo ogromni uticaj na teritoriji grada.“

Stanković obećava da će Opština i u nadolazećem periodu pružati maksimum u svojim programima, te kako je sajam bio prava prilika da oni klinci koji još nisu imali dodirnih tačaka sa sportom izaberu onaj koji im se najviše sviđa.

„Prezadovoljni smo ulaganjem i u budućnosti ćemo nastaviiti još više da radimo. Deca na sajmu mogu da vide šta im se sviđa, odnosno njihovi roditeljima da prepoznaju svoje dete u određenom sportu“, poručio je Stanković zahvalivši se privatnicima koji takođe pomažu da Obrenovac konstantno podiže nivo sporta.

Reprezentativci Srbije Filip Đuričić  i Ivan Obradović su pravi ambasadori Obrenovca kada je fudbal u pitanju, a „Sajam sporta“ je ubedio Sporitifico tim da će neko i od mladih Obrenovčana ubrzo uploviti u svetski i evropski sportski svet.

„Obrenovac je grad sporta, jer je uvek imao pregršt uspešnih sportista. Potpuno sam siguran da na sajmu postoji više uspješnih mladih sportistita koji će u jednom trenutku izrasti u velika asove“, zaključio je Milan Stanković.