Od Sportifico društvene mreže do Svetskog prvenstva u Rusiji

Mundijal je uveliko počeo, Rusija vrvi od navijača svih reprezentacija učesnica, ceo svet je kraj televizora, prati najuzbudljivije mečeve prvog kola grupne faze, a Sportifico fokus kao i uvek stavlja na svoje članove, buduće učesnike svetskih šampionata.

Prvi među njima, koji je već imao priliku da oseti atmosferu najveće fudbalske scene i pokaže svoj raskošni talenat jeste trinaestogodišnji kapiten podgoričke BudućnostiNenad Krivokapić. Na turniru “Fudbal za prijateljstvo” pod pokroviteljstvom Gasprom-a, Nenad je kao kapiten predvodio tim Kraljevska kobra, jednu od 32 ekipe, sa vršnjacima koji dolaze sa svih kontinenata.

Sportifico tim koji je od početka šampionata u Moskvi, svakodnevno je komunicirao sa Nenadom ne bi li od njega iz prve ruke svojim članovima preneo utiske sa jednog ovako velikog i važnog turnira za mlade nade svetskog fudbala.

Svaki dan nam je raspored bio popunjen od ujutru pa do uveče. Na dan otvaranja, iako nismo igrali utakmice, odmah posle doručka napustili smo hotel i ceo dan proveli na stadionu”, rekao nam je Nenad u jednom dahu koji je tog dana bio i uključen u samu ceremoniju otvaranja Svetskog prvenstva što je privilegija sama po sebi.

Turniri ovog karaktera FIFA služe za motivaciju velikog broja dečaka i devojčica širom sveta koji maštaju da jednog dana budu na nivou na kom su njihovi najveći idoli poput Mesija i Ronalda, ali i kao dokaz da nam je fudbal svima zajednički jezik i da on ne poznaje razlike i predrasude, što i Nenad potvrđuje.

Nenad Krivokapić F4F

Nenad Krivokapić i njegovi saigrači na turniru Fudbal za prijateljstvo | Foto: Privatna arhiva

Na turniru sam bio sa preko 1200 dece i sa mnogima ostvario kontakt. Voleo bih da se ponovo sretnemo negde i da ostanemo drugari”.

Vizija Sportifico društvene mreže se ogleda u tome da poveže veliki broj sportista širom sveta, koji kada nisu fizički u mogućnosti, svoje rezultate i fudbalsko znanje mogu da dele putem aplikacije. Tako je aktivnost na samoj mreži i povezivanje sa velikim brojem vršnjaka iz regiona, Nenadovom bratu, Nikoli Krvokapiću, to prošle sezone donelo mesto u prvom Sportifico Timu sezone na osnovu čega se njegov o njegovom učinku čitalo preko pet miliona puta.

Nijedan rezultat neće ostati nezapažen ako se vredno trenira, a Nikola i Nenad Krivokapić su najbolji primer za to.