Sa terena

Održan završni turnir Razvojne lige za devojčice do 15 godina

U Staroj Pazovi održan je završni turnir Razvojne lige za devojčice do 15 godina, a na ovom turniru revijalnog karaktera učešće su zaslužile ekipe ŽFK Crvena Zvezda iz Beograda, ŽFK Vojvodina iz Novog Sada, ŽFK Mačva, predstavnik Šabca i ŽFK Radnički iz Niša.

Iako rezultat nije u prvom planu, pravila nalažu da se pitanje pobednika, u utakmicama koje se završe nerešenim rezultatom, rešava nakon izvođenja udaraca sa bele tačke.

Tako su u izuzetno uzbudljivoj utakmici između ŽFK Crvena Zvezda i ŽFK Vojvodina koja je završena rezultatom 2:2 (0:2), slavile devojčice iz Novog Sada. U drugoj utakmici ekipa Radničkog iz Niša, savladala je Šapčanke velikom razlikom.

Zarvršni turnir Razvojne lige za devojčice

ŽFK Mačva na zagrevanju | Foto: Sportifico

Finalnog, drugog dana, Beograđanke su rutinski takođe savladale ekipu ŽFK Mačva, dok su u poslednjoj utakmici današnjeg programa uspešnije bile Novosađanke.

Budućnost ženskog fudbala u Srbiji je više nego svetla na osnovu svega prikazanog u Staroj Pazovi. Selektorski tim FSS, Goran Sretenović, selektor A reprezentacije i Lidija Stojkanović, selektor nacionalne selekcije do 19 godina, to su potvrdili svojim prisustvom na turniru.

Među učesnicama pomenutog događaja veliki je broj članica Sportifico zajednice koje su tokom čitave sezone svoj učinak predstavljale na mreži. Ove devojčice pružale su svoj maksimum na terenu, ali su uz to o svojoj karijeru brinule i van njega.

Sportifico tim će i dalje biti uz njih, kao i uz svoje buduće članove, na putu ka izgradnji uspešne karijere.