Omladince Čukaričkog minuti delili od naredne runde Lige šampiona!

Evropski san ugašen u 91. minutu!

U revanš utakmici 2.kola UEFA Lige šampiona za igrače uzrasta do 19 godina, između FK Čukarički i norveškog predstavnika Rozenborga, ekipa srpskog šampiona poražena je rezultatom 0:2.

Prednost od jednog gola iz Trondhajma i terenska inicijativa u prvom poluvremenu nisu bili dovoljni za prolaz, ali srpski fudbal po prikaznoj igri i postignutom rezultatu ne treba da brine za budućnost.

Ipak, u revanšu je pored malo sportske sreće nedostajalo i hrabrosti da se osigura prolaz u narednu rundu što su gostujući igrači iskoristili iz penala, nakon nesmotrenog starta Ilića tri minuta pre kraja utakmice. Sveži rezervista, Simen Nordskag, postiže odlučujući pogodak za ekipu Rozneborga u 91. minutu i tako kruniše svoju dobru partiju na ovom meču.

Ekipa sa Banovog Brda je bila bolji rival u prvom poluvremenu. Dobrom postavkom i pravovremenim pritiskom nisu dozvoljavali gostima da dođu do ozbiljnije prilike za gol. Gosti su bili primorani da igraju dugim loptama sa kojima je odbrana Čukaričkog lako izlazila na kraj.

Sa druge strane, Jovanović i Veličković su uz pomoć Radića i Zorića često pravili višak po strani, međutim, dobri prodori po bokovima nisu doneli gol koji bi ih približio narednoj fazi takmičenja.

fk cukaricki rosenborg uyl uefa fair play

Fer plej je obeležio čitavu utakmicu, a na slici vidimo igrača Čukaričkog, Savu Radića, koji pomaže gostujućem igraču dok je akcija u toku. | Foto: Stefan Ignjatović, Sportifico

Borebnost i igra ekipe koju predvodi Mihajlo Jurasović u kompletnom nastupu u Omladinskoj ligi šampiona vraćaju veru u srpski fudbal. Šapić, Radić, Mašović već uveliko upisuju nastupe za prvi tim ekipe sa Banovog Brda, dok su godinama nezamenljiva uzdanica omladinskih reprezentacija Srbije.

Uz Mehmedovića, Ilića, Milojevića, sjajnog golmana Ćulibrka, stasaju mlađi igrači kao što su Marković i Vidosavljević (ušao u igru u 76.minutu) i time najavljuju neizvesnu brobu za novu titulu u Omladinskoj ligi Srbije i možda priliku za još bolji rezultat na međunarodnoj sceni.

Sportifico tim želi puno sreće u nastavku prvenstva talentovanim omladincima Čukaričkog uz poruku da najteži porazi stvaraju šampione!

Pogledajte prvo poluvreme utakmice koju smo direktno prenosili na našoj Facebook stranici:

Pogledajte drugo poluvreme:

LŠ, osmina finala:
Čukarički – Rosenborg 0:2 (0:0)
Vinje 88p, Nordskag 90+1

Čukarički: Ćulibrk – Zorić, Mašović, Ilić, Radić – Jovanović (Ilić 64′), Mehmedović, Veličković (Vidosavljević 76′, (Preljević 89′)), Milojević, Šapić – Šarić

Rosenborg: Bergkvist – Lisaker Hagem, Reitan, Lorencen, Rogstad Voker – Solbaken (Strand 82′), Erlijen (Vinje 66′), Tromsdal, Skarsem (Nordskag 73′), Soli – Bothejm