Upoznajte Sportifico članove

Petar Stanić: FK Sloga Jakeš

Sedamnaestogodišnji golman FK Sloga Jakeš, Petar Stanić, pridružio se Sportifico zajednici u junu ove godine i vrlo brzo postao je jedan od aktivnijih članova na mreži.

Na Sportifico mreži podelio je statuse sa 16 utakmica od kojih je na šest ostao nesavladan. Primio je samo osam golova, dok je imao 87 uspešnih odbrana a uspeo je i četiri puta da odbrani penal. Zahvaljujući svojoj igri, četiri puta poneo je epitet igrača utakmice.

Pored učinka, Petar je na svoj profil uneo i istoriju karijere. Fudbal je počeo da trenira sa šest godina u svom sadašnjem klubu, FK Sloga.

Nakon pet godina otišao je iz svog matičnog kluba u FK Maksima. Tim iz Modriča primetio ga je na turniru na kom je bio proglašen za najboljeg golmana te je obukao njihov dres. Za tri godine dva puta je osvojio Prvu ligu Republike Srbije i tri puta Kup, dok je u sezoni 2012/13 bio najbolji čuvar mreže sa samo pet primljenih golova.

Zbog povrede ruke, pauzirao je jednu polusezonu i po povratku ponovo stao na gol svog prvog kluba, FK Sloga Jakeš, za koji i danas igra.

Na utakmici odigranoj 31. 10. 2015. godine, FK Sloga slavila je sa 2:0 protiv FK Mišići. Petar je uz sedam uspešnih intervencija uspeo da odbrani i penal te je proglašen igračem utakmice.

U polufinalu Kupa susreli su se sa njegovim bivšim timom, FK Maksima. Regularni deo utakmice završen je sa 2:2 pa je pobednik rešen nakon izvođenja penala. Posle sedam rundi, Petar je uspeo dva puta zaredom da sačuva mrežu i tako obezbedi svojoj ekipi plasman u finale.

Na Sportifico mreži do sada se povezao sa 58 igrača i trenera sa mreže. Oni su njegove atribute podržali 138 puta, među kojima se ističu vazdušni dueli, ispucavanje, brzina i snaga.