Povećava se broj dama na Sportifico društvenoj mreži

Na poziv trenera Nataše Petrović Sportifico tim je posetio ženski fudbalski klub Morava iz Žitkovca kod Aleksinca koji se tom prilikom pridruži Sportifico društvenoj mreži.

Jedini ženski fudbalski klub u Srbiji iz ruralne sredine okuplja devojčice iz čak 12 sela opštine Aleksinac. Koliko su Nataša i njen kolega Dušan Vasić od samog starta posvećeni ovim devojčicama i njihovoj želji da se bave fudbalom, najbolje ilustruje činjenica da se članarina ne plaća, kao i da treneri u klubu rade bez ikakvih primanja.

Nataša Petrović trener Sportifico

Nataša Petrović, trener ŽFK Morava | Foto: Ruža Ilić, Sportifico

Pre Sportifico prezentacije, devojčice koje se takmiče u Razvojnoj ligi Srbije trenera su dočekale tortom iznenađnja s obzirom na to da je Nataši tog dana bio 37. rođendan

„Ponosna sam na sve što su do sada postigle, kao i na to koliko su talentovane i posvećene fudbalu. Verujem da će postati pre svega dobri ljudi, a potom i izuzetne fudbalerke“, rekla nam je Nataša.

Osim posla pedagoškog asistenta u školi u Aleksincu, Nataša je i predsednica udruženja žena Romkinja „Nada“ i član brojnih nevladninih organizacija putem kojih se zalaže da “njene“ devojčice i sredina iz koje dolaze dobiju svu potrebnu podršku.

U15 selekcija ŽFK Morava nedavno je snimila video u okviru FARE projekta i kampanje podrške ženskom fudbalu.

Prilikom posete Aleksincu, mladi stručnjak Dušan Vasić omogućio nam je i da obiđemo gradski stadion u toku treninga prvog tima FK Napredak.

Tog dana naišli smo na veliko interesovanje sportista i sportstkinja za Sportifico društvenu mrežu, što je rezultiralo novim zakazanim posetama tom regionu u narednom periodu.