Da li ste znali?

Povećava se broj reprezentativaca Srbije na Sportifico mreži!

Tri člana Sportifico društvene mreže nalaze se na spisku omladinske nacionalne selekcije koju predvodi Milan Kosanović. To su Sava Radić i Marko Šarić iz FK Cukaricki i Jovan Nišić iz FK Partizan.

Reprezentacija Srbije do 19 godina nalazi se u Italiji, gde sutra igra prijateljsku utakmicu protiv ekipe domaćina. Pored njih, selektor Kosanović je odabrao isledeće igrače za ovaj susret:

Aleksandar Stanković (Crvena zvezda), Marko Ilić (Vojvodina), Nikola Pejović (Crvena zvezda), Zarije Lambulić (Brodarac), Dejan Đurić (Brodarac), Arijas Čočaj (Partizan), Veljko Birmančević (Partizan), Damjan Gojkov (OFK Beograd), Luka Adžić (Crvena zvezda), David Bjelobrk (Brodarac), Dušan Vlahović (Partizan), Lazar Romanić (Crvena zvezda), Sava Petrov (Partizan), Bogdan Mandić (Voždovac) i Filip Čermelj (Partizan).

Utakmica sa reprezentacijom Italije se igra u San Benedetu u sredu 14. decembra od 14:30.

Danas je u Nionu na žrebu za elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje ovu generaciju očekuje u Gruziji sledeće godine, odlučeno da će se za plasman Srbija boriti protiv reprezentacija Kipra, Slovačke i Nemačke kojoj je pripalo domaćinstvo ovog turnira.

Reprezentaciji Srbije Sportifico tim želi mnogo sreće u borbi za plasman na UEFA U19 Evropsko prvenstvo, a ostale reprezentativce pozivamo da se pridruže svojim saigračima.