Prvotimci Proletera pojačali Sportifico mrežu

Sportifico Tim protekle nedelje bio je u poseti fudbalskom klubu Proleter iz Zrenjanina. Crveno-beli trenutno se takmiče u Područnoj ligi Zrenjanina, a zahvaljući rezultatima mlađih kategorija kao i entuzijazmu i zalaganju svih u klubu, jasno je da žele da se vrate na staze stare slave.

FK Proleter

Stadion Proletera na kom je i Ivana Španović počela da se bavi atletikom | Foto: Sportifico

Proleter je osnovan davne 1947.godine, ali je klub nakratko bio ugašen 2005. godine. Nakon samo godinu dana, nekadašnji asovi Amir Teljigović i Dragan Jović ponovo su osnovali klub koji nosi isto ime.

Na stadionu u Karađorđevom parku dočekao nas je upravo Amir Teljigović, trener i direktor kluba koji je ispraćao kadete i pozdravljao prvotimce koji su dolazili na popodnevni trening.

Seniori su vredno radili pod Amirovim nadzorom, kraj njih je trenirala i jedna mlađa selekcija dok su ipak najglasniji bili najmlađi članovi Proleterove škole fudbala uživajući u raznim igricama sa loptom.

Iako je ovaj stadion dom fudbalskog kluba Proleter, dozvolu da ponovo zaigraju na svom terenu dobili su tek 2013. godine. Jedna su od retkih ekipa iz nižeg ranga takmičenja koja ima svoju navijačku grupu, “Indijance”.

FK Proleter

Jedna od vitrina sa trofejima | Foto: Sportifico

 

Prvi golman ekipe i jedan od aktivnijih članova Sportifico mreže Nikola Protić pokazao nam je prostoriju sa trofejima, pa smo imali priliku da vidimo deo slavne prošlosti njegovog kluba.

Veći deo igrača iz seniorskog tima sa fudbalom uspeva da uklapa i posao ili studije, uz veliku podršku i razumevanje svog trenera. Na kraju jučerašnjeg treninga izdvojili su malo vremena da čuju šta je Sportifico društvena mreža i postanu novi članovi.

Sportifico Tim zahvaljuje se trenerima i igračima FK Proleter na gostvoprimstvu i radujemo se dobrim rezultatima i statusima na mreži.