Upoznajte Sportifico Tim sezone

Saladin Mecinović: Golman Sportifico Tima sezone

Tokom tri nedelje takmičenja za Sportifico Tim sezone, najveću podršku za svoje dobre partije imali su golmani. Na Top talent listi prva tri mesta zauzimali su čuvari mreže, a u uzbudljivoj završnicu pobedu je odneo Saladin Mecinović (pogledajte njegov CV) sa gotovo 11.000 aplauza.

Upoznajte golmana prvog Sportifico Tima sezone.

Mladi fudbaler iz Novog Pazara počeo je da se bavi fudbalom kada je imao sedam godina, a njegov prvi klub bio je Pazar Juniors.

“Fudbal sam zavoleo uz svog oca koji je takođe nekada igrao. Uz njega sam od malih nogu bio na fudbalskom terenu i prirodno je bilo da i ja zaigram. Želeo sam da se družim, putujem, upoznajem fubalere i stručnjake što me je dodatno motivisalo.”

Iako svi maštaju o postizanju golova, Saladin je vrlo brzo shvatio da su njegove ambicije drugačije.

“Nisam počeo kao golman, ali je ljubav prema rukavicama vrlo brzo presudila. Odlučio sam se da stanem na gol i treneri su me u tome podržali.”

Saladin Mecinović GK FC National

Saladin Mecinović i Ezio Kolombo, trener AC Milana | Foto: Privatna arhiva

U Novom Pazaru ove godine organizovan je kamp AC Milana. Tokom sedam dana kampa dečaci su imali priliku da uče od vrhunskih trenera iz omladinske škole italijanskog kluba. Saladinu je pripala velika čast, trenirao ga je Ezio Kolombo, čovek koji je trenirao jednog od najvećih talenata među stativama, Đanluiđija Donarumu.

Prethodne sezone talentovani fudbaler promenio je klub, prešao je u FK National.

“Moj sadašnji klub mnogo pažnje poklanja mladim igračima i to je bio najveći razlog da im se pridružim. Od kada sam došao u National imao sam priliku da igram sa vršnjacima iz velikih evropskih klubova kao što su Juventus, Roma, Sevilja…”

Saladin Mecinović GK FC National

Saladin Mecinović sa peharom osvojenom na Tramelan kupu | Foto: Privatna arhiva

Ove godine National je osvojio Tramelan kup u Cirihu. Saladinu je to jedan od omiljenih pehara budući da su u finalu savladali domaćina nakon izvođenja penala.

“Utakmica je bila jako teška, kao i svaka finalna. Primio sam gol lako i tek smo u finišu uspeli da izjednačimo i izborimo penal završnicu. Imao sam želju da se dokažem i to sam i učinio kada je bilo najpotrebnije. Osvojili smo trofej i jako sam ponosan na to!”

Saladin se pridružio Sportifico zajednici u aprilu ove godine i vrlo je aktivan član. U takmičenje za Tim sezone uključio se već na početku i broj aplauza rastao je iz dana u dan sve do pobede.

“Uz ogromnu podršku svojih roditelja uspeo sam da trijumfujem u uzbudljivoj završnici. Presrećan sam što sam deo prvog Sportifico Tima sezone i za mene je to motiv više da radim na sebi i postižem još bolje rezultate na terenu. Želim biti najbolji”, jasan je bio mladi golman.

Sportifico je jako ponosan što na mreži ima posvećene i talentovane sportiste kao što je Saladin i želimo da mu ova nagrada bude veliki podstrek za napredak u karijeri.