Šampioni deci – Humanitarni meč navijača Seltika i Intera

Seltik je 1967. osvojio titulu u Kupu evropskih šampiona savladavši Inter sa 2:1 u Lisabonu. Pedeset godina kasnije navijači zeleno-belih iz Srbije obeležili su taj uspeh revijalnom utakmicom protiv navijača milanskog kluba, a pored toga što su ponovo podigli ”pehar”, događaju su dali i humanitarnu notu- prikupljanje novca za decu obolelu od raka.

Humanitarni meč navijača Seltika i Intera

Replika pehara u rukama pristalica Seltika | Foto: Aleksandra Stojković, Sportifico

Fudbaleri oba tima potrudili su se maksimalno da zabave publiku okupljenu na stadionu OFK Beograda. Gledaoci su ih za svaki potez nagrađivali aplauzima, a oslovljavali su ih imenima slavnih igrača klubova koje podržavaju. Zatresle su se mreže i zeleno-belih i plavo-crnih, a pobeda je ipak, kao i pre pola veka, pripala klubu iz Glazgova.

Pobednički tim je na kraju podigao i improvizovanu repliku pehara Kupa evropskih šampiona, a nakon slavlja su i oni podelili zahvalnice svima koji su doprineli organizaciji ove revijalne utakmice.

Ekipu Seltika na ovom događaju predvodio je jedan od najpoznatijih navijača ovog kluba u Srbiji, Aleksandar Petrović poznatiji kao Aca Seltik, dok je na drugoj strani kapiten Interista bio Nebojša Petrović, novinar SOS Kanala.

Među zeleno-belima našao se i jedan profesionalni fudbaler, Ivan Lakićević Mogli, koji trenutno brani boje Vojvodine. Kao veliki navijač tima iz Glazgova, rado se odazvao pozivu.

Humanitarni meč navijača Seltika i Intera

Ivan Lakićević Mogli, fudbaler FK Vojvodina i navijač Seltika | Foto: Aleksandra Stojković, Sportifico

“Moj veliki prijatelj Aca Seltik pozvao me je da učestvujem i neizmerno mi je drago što sam bio deo ovog revijalnog meča. Kada su u pitanju humanitarni događaji, trudim se da dam svoj doprinos kada god sam u prilici. Ova utakmica za mene ima i poseban značaj budući da sam kao veliki navijač Seltika baš na ovaj način obeležio najveći uspeh u istoriji kluba.”

Dok su njegovi drugari sanjali da zaigraju za Real Madrid, Liverpul ili Milan, Mogli i dalje mašta o tome da obuče dres slavnog tima iz Škotske.

“Seltik je moj omiljeni klub koji sam zavoleo još kao dečak. Želja mi je da jednoga dana zaigram u Glazgovu i osetim tu atmosferu pred domaćim navijačima, a možda jednog dana i da vratim ovaj pehar u vitrine svog voljenog kluba”, poručio je Lakićević.

Sav prihod sa ovog revijalnog meča namenjen je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka- NURDOR.