Upoznajte Sportifico Tim sezone

Sava Milijić: Levi bek Sportifico Tima sezone

Na bekovskim pozicijama u Sportifico Timu sezone svoje mesto obezbedila su dva igrača koji nastupaju za klubove iz Niša. Po levoj strani najviše aplauza prikupio je igrač FK Reala Sava Milijić (pogledajte njegov CV).

Upoznajte Savu, levog beka prvog Sportifico Tima sezone.

Talentovani fudbaler počeo je da trenira u svojoj šestoj godini.

“Tata je bivši fudbaler i uz njega sam od malih nogu zavoleo loptu. Pored njega, Mesi je jedan od razloga zašto sam počeo da treniram fudbal. Motivisao me je svojim umećem i poželeo sam da jednoga dana i ja beležim takve uspehe.”

Na prvi trening otišao je u FK Radnički, ali je već nakon šest meseci promenio klub.

“U Radničkom sam imao dobre trenere, ali nije bilo mojih vršnjaka sa kojima bih mogao da treniram. Zbog toga nije bilo ni utakmica, pa sam se odlučio da pronađem klub u kom bih mogao da igram takmičarske mečeve.”

Sava Milijić DL Tim sezone

Sava Milijić na kraju uspešne sezone u dresu Železničara | Foto: Privatna arhiva

Naredni korak u Savinoj karijeri bio je prelazak u FK Kopernikus Železničar gde je odigrao i svoju prvu zvaničnu utakmicu.

“Okupila se moja generacija i konačno sam dobio priliku da obučem dres, izađem na teren i osetim kako je to boriti se za pobedu.”

Period u Železničaru bio je veoma uspešan za Savu i njegove saigrače.

“U dresu Železničara osvojio sam 10 medalja, od toga četiri u Mini-Maxi ligi. Osvojili smo i mnoge turnire među kojima su mi omiljeni Red Star turnir i Balkan kup u Guči.”

Tokom prvih godinu dana igrao je na poziciji veznog igrača, ali su treneri uočili njegove defanzivne sposobnosti i prebacili ga na bekovsku poziciju. Njegove igre bile su vrlo zapažene.

“Čelnici omladinske škole Reala pratili su me, prepoznali talenat i pozvali me da se priključim klubu. Rado sam prihvatio jer sam video šansu da napredujem i usavršavam se.”

Real je pažljivo birao i sastavio vrlo jaku ekipu igrača iz Savine generacije, a rezultati dobre selekcije je i osvajanje Opštinske lige grada Niša.

“Sada igramo ligu FS RIS i cilj nam je osvajanje, budući da važimo za jednu od najjačih ekipa. Na proleće nas očekuje i međunarodni turnir u Grčkoj, bićemo gosti kluba Larisa, i nadamo se da ćemo se i tamo dobro pokazati.”

Sava Milijić DL Tim sezone

Sava Milijić u dresu FS RIS | Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući svojim dobrim partijama Sava je nedavno pozvan i da predstavlja reprezentaciju Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Na terenu je pokazao svoj talenat, odigrao sjajno, ispunio zadatke i dobio pohvale selektora i čelnika Saveza. Za njega taj poziv predstavlja veliko priznanje i motiv da se još više posveti fudbalu kako bi jednoga dana možda zaigrao i za reprezentaciju Srbije na nekom velikom takmičenju.

Iako ga je Mesi motivisao da zaigra fudbal, mladi bek sada ima i neke druge uzore.

“San mi je da jednoga dana zaigram za Atletiko Madrid i Grizman mi je jedan od omiljenih igrača. Volim špansku ligu, pa se na svojoj poziciji ugledam na Marsela.”

Sava je na veoma dobrom putu da svoje snove i ostvari jer se trudi da brine o svakom aspektu svoje karijere.

“Profil na Sportifico mreži mi znači budući da mogu da beležim i pratim svoje rezultate, a isto tako i da ih delim sa svojim prijateljima. Podrška je vrlo bitna i izuzetno sam srećan što sam baš ja u prvom Sportifico Timu sezone!”

Sportifico Tim nastaviće da prati Savinu karijeru i nadamo se da će jednoga dana ostvariti snove kojima teži. Veoma smo ponosni na sve njegove rezultate i želimo da ga ova nagrada motiviše na putu ka uspehu.